İzmir Mardinliler Federasyonu, Kardeşlik Gecesinde Buluştu

İzmir'deki 13 bin üyeli 11 derneğin birleşmesiyle oluşan İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF), "Kardeşlik, birlik ve beraberlik gecesi"nde bir araya geldi.

İzmir Mardinliler Federasyonu, Kardeşlik Gecesinde Buluştu
İzmir'de yaşayan Mardinliler, tek çatı altında buluştu. Kentteki 13 bin üyeli 11 derneğin birleşmesiyle oluşan İzmir Mardinliler Federasyonu, düzenledikleri geceyle kamuoyunun karşısına çıktı. Geceye İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Hülya Güven, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, federasyon üyeleri ve Mardinliler katıldı.

Federasyon Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, "Kardeşliği, birliği ve beraberliği amaç edindik, Ne yapacaksak toplum için ve İzmir’imiz için yapacağız. İzmir bizim de şehrimiz ve ona hizmet, kalkındırmak görevimizdir. EXPO 2020 yolunda İzmir’e elimizden gelen her türlü desteği göstereceğiz ve inşallah kazanacağız” dedi.

Geceye katılan İzmir Valisi Cahit Kıraç, ”Tüm Mardinlilere ve İzmir halkına bu güzel oluşumun hayırlı olmasını diliyorum. Mardin de İzmir gibi hoşgörü şehri. Her iki şehirde de üç dine mensup vatandaşlarımız bir arada ibadetlerini yapabiliyorlar. Mardin halkını da EXPO 2020 yolunda İzmir’e destek olduğunu için teşekkür ederiz. İnşallah tüm Türkiye bir olarak EXPO 2020’yi İzmir’e kazandıracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, İzmir Mardinliler Fedarasyonu’nun hayırlı olmasını dileyerek, “İzmir, Türkiye’nin mozaiğini yansıtan bir şehirdir. Şehrimiz, tüm halkımızın desteği ile kalkınmaktadır. İzmir Mardinliler Fedarasyonu da İzmir’e büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

13 Bin üyeli 11 derneğin birleşmesiyle oluşan İzmir Mardinliler Federasyonu’nun yeni oluşumu şerefine Aziz Kocaoğlu, Mehmet Şakin Irmak ve Cahit Kıraç birlikte pasta kesti. Gece daha sonra Mardin yöresine ait müzikler eşliğinde devam etti .
Kaynak: İHA