Saatçiler, Korsan Satışları ve Taklit Ürünleri Protesto Etti

Taksim’de toplanan saatçiler, orijinal olmayan saatlerin satışına karşı eylem yaptı.

Saatçiler, Korsan Satışları ve Taklit Ürünleri Protesto Etti
Taklit ürünlerin satılmasını istemeyen saatçiler, slogan atarak İstiklal Caddesi’nde yürüyüş düzenledi.

İstanbul Saatçiler Esnaf Odası tarafından organize edilen eylemde ‘Taklit saatlere hayır’ sloganı atıldı. Galatasaray Lisesi önünde toplanan saatçiler, Taksim Meydanı’na kadar pankart ve dövizlerle yürüdü. Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan saatçiler, anıtın önüne çelenk koydu. Daha sonra İstiklal Marşı okuyan eylemciler basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı İstanbul Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Murat Beg yaptı. Beg yaptığı açıklamada son yıllarda taklit saatlerin satışında yaşanan artışa dikkat çekti. Bu artışın endişe veren boyuta ulaştığını vurgulayan Beg, “Halkımızın bu tür saatlere itibar göstermemesini istiyoruz. Özellikle çarşı Pazar ve sokak kenarlarında satılan saatlerin insanların sağlığına büyük zarar verdiğini biliyoruz.” dedi.

Taklit ve sokakta satılan saatlerin evine ekmek götürmek için çalışan saatçileri zor durumda bıraktığını anlatan Beg, “Kayıt dışılığa prim verilmesi üyelerimizin dükkan kapatacak hale gelmesine neden oluyor. Bunun yanında saatçi olmayan birçok iş yerinde saat satılması da sektörümüzün kanayan yarası. Bu haksız rekabetin önlenmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu .