Okul Kantin Kiralarının Yüksek Olması Nedeniyle Özel Kantin Açtı

Tekirdağ Çorlu'da uzun yıllar Çorlu Lisesi'nin okul kantinini işleten daha sonra ise Unilever-İş İlköğretim Okulu, Kız Meslek Lisesi, Özel Trakya Koleji ve son olarak Cumhuriyet Özel İdare İlköğretim Okulu'nda kantincilik yapan kantinci Macit Üntürk, 32 yıllık okul kantin işletmeciliğinin ardından bu kez özel kantinini açtı.

Okul Kantin Kiralarının Yüksek Olması Nedeniyle Özel Kantin Açtı
Üntürk, okul kantinlerinin kiralarının yüksek olduğunu bu nedenle özel kantin açma gereği duyduğunu belirtti.

Cumhuriyet Özel İdare İlköğretim Okulu'nun yeni eğitim sistemi uyarında Cumhuriyet İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu olarak düzenlendiğini belirten kantin işletmecisi Macit Üntürk: “Okul kantinlerinin kira fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle bu yıl okul kantini işletmiyorum. Onun yerine okulun hemen karşısında Sait Güngör Sokak üzerinde kendi özel kantinimi açtım. Okul kantininden daha büyük alana sahip içerisinde masa ve sandalyeleri, oturma grupları bulunan yeni kantinde hem öğrencilere hem de velilerine hizmet veriyorum” dedi.

Fiyatlar, satışa sunduğumuz ürünlerdeki kalite, hijyen ve temizlik en çok dikkat ettiğimiz konular diyen Macit Üntürk: “Her gün öğrenciler kantinimizden alışveriş yapıyor. Ürünlerin kalitesinden, hijyen ve temizlikten asla taviz vermiyoruz. Fiyatlarımız öğrencilerin de rahatlıkla alabileceği makul seviyelerde. Öğrencilerimizi de ailelerinin bütçelerini de düşünüyoruz. Fiyatları en makul seviyede tutabilmek için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

30 TL'lik Macit Abi yazarkasa fişi getiren herkese resim çerçevesi hediye ettiğini de sözlerine ekleyen Üntürk: “Vergi vermemek adına fiş vermekten kaçınanların aksine fiş verebilmek ve devletimize, milletimize daha çok vergi ödeyebilmek fiş almalarını teşvik etmek için fiş toplayanlara hediye bile veriyoruz. Bu sayede çocuklarda yaptıkları alışveriş karşılığında belgelerini alma alışkanlığı da sağlanmış oluyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA