Cumhurbaşkanı Gül, Türk Vatandaşları İle Buluştu

Birleşik Arap Emirlikleri'nde Türk vatandaşları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Burada çok seçkin bir Türk topluluğu var" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk Vatandaşları İle Buluştu
Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dubai'deki El Kasr Otel'de Türk vatandaşları görüştü. Türk vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, "Gerçekten çok iyi bir şekilde ağırlandık ve ağırlanıyoruz. Gayet samimi, gayet içten siyasi görüşmeler gerçekleştirdik. Şunu eskiden beri biliyorum; Dışişleri Bakanı olduğum dönemden, gerek buradan Türkiye'ye olan sevgi ve muhabbet gerekse Türkiye'den bu coğrafyaya olan sevgi ve muhabbet çok sağlamdır. Sizler vasıtasıyla bu sağlamilişkilerin daha da güçlü bir şekilde geleceğe taşınacağından eminim. Bu ziyaretimin siyasi cephesi olduğu gibi ekonomik cephesi de var. Ekonomik ilişkilerimize çok önem veriyoruz. Ticaretimiz bildiğiniz gibi çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Yatırımlar karşılıklı devam ediyor. Bizi en memnun eden şeyin buradaki Türk toplumunun, Türkiye'yi en iyi bir şekilde temsil etmesidir. Hepiniz birbirinizden değerli işler yapıyorsunuz. Burada bulunduğunuz konumlar, burada yaptığınız işler burada üstlendiğinizsorumluluklar hepsinin farkındayız. Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki yetkililerin sizler hakkında söylediği şeyler de gurur vericidir. En üst seviyede görev ve sorumluklar alıyorsunuz. Gerçekten gurur duydum. Bu ülkenin her bakımdan gelişmesine, kalkınmasına katkınız var. Bunu her vesileyle bana ilettiler. Çünkü çok seçkin bir Türk topluluğu var burada" diye konuştu.

"Hepinize Türkiye'den selamlar getirdim diyeceğim ama Türkiye'de olup bitenleri siz de bizden daha önce takip ediyorsunuz" diye devam eden Gül, "Bugünkü çağ öyle bir çağ ki mekan kavramını anlamsız hale getirdi. Ben de vaktiyle seksenli yıllarda bu bölgede yaşadım. O zaman Türkiye'den gelen uçakları gözlerdik, bir gazete gelecek diye. Pilotların en büyük hediyesi Türkiye'den gazete getirmek olurdu. Şimdi her şey mukayese edilemez seviyede. Mekan kavramı gerçekten anlamını yitirdi. Herkes her şeye vakıf"ifadelerini kullandı .