Mustafa Keser: Avustralya'daki Gurbetçilerle Kucaklaşacağım

Türk halk müziğinin güçlü sesi Mustafa Keser, Avustralya’da Şubat ayının başında vereceği konserde “gurbetçilerle kucaklaşacağını” söyledi.

Mustafa Keser: Avustralya'daki Gurbetçilerle Kucaklaşacağım
 



Avustralya’ya vereceği ilk konser öncesinde Cihan Haber Ajansı’na ( Cihan ) konuşan Türk halk müziğinin güçlü sesi Mustafa Keser , Avustralyalı gurbetçilerinin tahmininden daha çok coşkulu bir konser vereceğini söyledi . Ünlü sanatçı Avustralya’nın Melbourne şehrinde düzenlenecek 3 . Anadolu Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 4-5 Şubat günleri arasında bir konser verecek .




GURBETÇİLERLE KUCAKLAŞACAĞIM



Avustralya kıtasına ilk defa gideceğini ve yanına ailesini de alacağını söyleyen Keser , “Oradaki gurbetçilerimiz karşısına daha canlı ve hareketli bir performansla çıkmaya çalışacağım . Ama gurbetteki konserlere hep ayrı bir havada geçiyor . Repertuarımdan seslendireceğim parçalarla oradaki sevenlerimizi kimi zaman hüzünlendireceğiz , kimi zaman da coşturacağız . Oradaki vatandaşlarımızla buluşacak ve kucaklaşacak olmanın heyecanı içerisindeyim . ” dedi .


Sahnede bir kez daha Avustralya’daki vatandaşlar için mendil sallayacağını dile getiren Keser imkânlar ölçüsünde festivale geleceklere coşkulu bir konser vermeye çalışacaklarını kaydetti .



Avustralya’daki gurbetçilere konser öncesi selam ve sevgilerini de sunan Keser , konser sırasında gelecek istek parçalarına da cevap vermeye çalışacağını sözlerine ekledi .




FESTİVAL ALTI GÜN SÜRECEK



Türkiye’nin dışında yapılmış en büyük kültürel program olma özelliğini taşıyan Anadolu Kültür ve Sanat Festivali , görkemli bir törenle açılacak ve altı gün devam edecek . Samanyolu televizyonun program yapımcılarından Murat Yeni’nin sunacağı festival ünlü ses sanatçısı Keser’in 4 ve 5 Şubat günleri arasında vereceği konserler daha da renklenecek .


Organizasyon Koordinatörü Zakir Yıldırım , festivali Avustralya’da ciddi bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini açıkladı .



Çok sayıda kişinin iştirak etmesinin beklendiği festival kapsamında kurulacak çadırlar , 9 Şubat’a kadar açık kalacak .


İstanbul Kültür Merkezi ve Melbourne Genç İşadamları Derneği , tarafından organize edilen Anadolu Kültür ve Sanat Festivali alanında adeta mini bir Türkiye sergilenecek .




Festivalin bir diğer sürpriz konuğu ise Bursa’dan gelecek Kılıç Kalkan ekibi olacak . Avustralya’da ilk defa gösteri yapacak olan guruba Avustralyalıların büyük bir ilgi göstermesi bekleniyor .