Onatça: Sivil Topluma Gönül Veren İş Adamları Bölge İçin İki Kat Değerli

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, sivil topluma gönül vermiş iş adamlarının bulundukları bölge için iki kat değerli olduğunu söyledi.

Onatça: Sivil Topluma Gönül Veren İş Adamları Bölge İçin İki Kat Değerli
  Üreten , istihdam oluşturan iş adamlarının sadece şirketlerini değil , kent ekonomisinin de büyümesini sağladığına dikkat çeken Onatça , “Bunlar arasında bir de sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmaya kendini vakfetmiş olanlar var . Onlara iki kat değer verilmeli . Şehirler , `Kentin yaramaz çocukları’ değerlendirmesi yapılan bu iş adamlarının çoğalmasıyla büyür . ” dedi .

Çukurova Kalkınma Ajansı ( ÇKA ) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan DASİFED Yönetim Kurulu üyeleri çalışmaları hakkında bilgi verdi . DASİFED Başkanı Süleyman Onatça , kuruluş aşamasından bu yana Çukurova Kalkınma Ajansına destek verdiklerini kaydetti .

Etkin çalışması halinde kurumun bölgenin kalkınma lokomotifi olabileceğini ifade eden Onatça , iş dünyası dernekleri olarak ÇKA’nın gelişmesi için her türlü katkıyı verdiklerini anlattı . Bundan sonra da aynı anlayışla hareket edeceklerini bildiren Onatça , “Kimi zaman alkışlayacağız , bazen yapıcı eleştirilerimizi söylemekten çekinmeyeceğiz . Genel sekreterimize hayırlı olsun derken her an yanında olduğumuzu da hatırlatmak istiyoruz . ÇKA ile yürümeye devam edeceğiz . ” diye konuştu .

DASİFED Yönetim Kurulu Üyeleri Mersin SİAD Başkanı Ali Doğan , Adana SİAD Başkanı Süleyman Sönmez , Adana GİAD Başkan Yardımcısı Tamer Gülcan , Mersin SİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Güler , Mersin SİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akkurt’un da hazır bulunduğu görüşmede ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi .

Kalkınma ajanslarının kuruluş sürecinde görev aldığını belirten Şarbak , “Çok isteyerek bu görevi üstlendim . Çukurova’nın kalkınma hamlesine çabalarımızla katkı koymanın hazzını yaşayacağız . Bunu elbette bölgenin sahipleri arasında yer alan siz iş adamlarıyla yapacağız . Desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum . ” şeklinde konuştu .