Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Şakar'a Silahlı Saldırı Olayı

``Saldırının şike olaylarına yönelik olabileceğini hiç düşünmüyorum,ihtimal de vermiyorum``(fotoğraflı-görüntülü)TRABZON - 23.

  01 . 2012 - Trabzon`da dün sabaha karşı evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanan Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar , ``Bu kurşun bana değil , kulübümüze , Trabzonspor`a sıkılmış bir kurşun`` dedi .

Silahlı saldırının ardından kaldırıldığı Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden dün taburcu olduktan sonra Cumhuriyet Mahallesi Nemlioğlu Cemal Sokak`taki evinde istirahat eden Şakar , basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak , yaşadığı silahlı saldırı olayını anlattı .

Kardemir Karabükspor ile deplasmanda oynadıkları maçın ardından Trabzon`a dönmek için ilk olarak kafile ile birlikte karayoluyla Ankara`ya havalimanına gittiklerini belirten Şakar , ``Uçağın 1 , 5 saatlik bir rötarı vardı . Rötardan sonra havalandık ve gece 2 . 15 de Trabzon`a geldik . Taksiden inip evime yöneldiğim sırada silah seslerini duydum peş peşe . Anormal bir yankı çıktı`` dedi .

Evinin hemen yanında bulunan Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü önündeyken saldırıya uğradığını kaydeden Şakar , ``Buranın kapısına dayandım . Orada ayağımın uyuştuğunu , vurulduğunu hissettim . Baktığımda siyah montlu , kapişonunu kafasına çekip kaçan birini gördüm . Bu sırada ayağımın tamamen düştüğünü hissettim . Sol ayağımın üzerinde sekerek 1 , 5 metre uzaklıktaki evime geldim . Evde `hanım vuruldum` dedim . O da kanın durması için sargı yaptı ve daha sonra komşumuzu çağırdık ve bizi hastaneye getirdi`` diye konuştu .

-``Ben de planlı olduğunu düşünüyorum``-Şakar , saldırının planlı bir eylem olduğu yönündeki düşüncelere ilişkin olarak ise ``Ben de planlı bir olay olduğunu düşünüyorum . Bu olay 02 . 30`da yapılmış . Benim geleceğimi biliyor , uçağımın rötar yaptığını takip etmiş . Mutlaka bilinçli bir şekilde oldu bu saldırı olayı`` ifadelerini kullandı .

Trabzonspor Divan Kurulu`nun `bu kurşun Trabzonspor`a sıkılmış bir kurşundur` şeklindeki açıklamasına katıldığını ifade eden Şakar , ``Tamamen katılıyorum . Trabzon , çok zor bir şehir . Bu tür olaylara üzülüyoruz . Tabi ki bu kurşun bana değil kulübümüze , Trabzonspor`a sıkılmış bir kurşun . Bunun yansıması kötü oluyor . Kent dışından daha farklı algılanıyor`` diye konuştu .

Saldırının nedenine ilişkin bir tahmininin olmadığını ifade eden Şakar , ``Kimsenin günahını alamam . Mutlaka bu olayın bir nedeni var . Ben emniyet güçlerine güveniyorum . En kısa zamanda olayın gerçek faalini bulup ortaya çıkaracaklardır diye düşünüyorum . Olayla ilgili bir öngörüm yok . Kimseden tehdit uyarı almadım . Kimse ile kavga gürültümüz yok . Kendi işimizde de spor kulübünde de böyle . Beni tanıyanlar yapımı bilir . Nasıl neden olduğunu anlamış değilim . ``Şakar , saldırı şike olaylarına yönelik olabilir mi? şeklindeki bir soru üzerini ise ``Hiç düşünmüyorum . İhtimal de vermiyorum`` dedi .

Ayağındaki alçının 3-4 gün sonra çıkacağını belirten Şakar , doktorlarının ifadesine göre 1 hafta sonra yürümeye başlayacağını sözlerine ekledi .

( SE-MK-ZZ )
Kaynak: AA