Avustralya Başbakanından Türk Eğitim ve Kültür Vakfına Övgü

Avustralya Başbakanı Jullia Gillard, Brisbane şehrine yaptığı ziyaret çerçevesinde Queensland Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Koordinatörü Yaşar Savran’ı kabul etti.

Avustralya Başbakanından Türk Eğitim ve Kültür Vakfına Övgü


Avustralya Başbakanı Gillard ile görüşmede, vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Savran, önümüzdeki eğitim öğretim yılında, Brisbane’de eğitim kampüsünün hizmete gireceğini belirtti. Halen kampüsün inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Savran, çalışmaların son aşamaya geldiğini kaydetti.

Vakıf olarak Queensland’e eğitim ve kültür faaliyetlerinin yanı sıra diyalog ve sosyal konularda da aktif faaliyetlerde bulunduğunu vurgulayan Savran şöyle konuştu: “Sayın Başbakanım, Queensland Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, eyaletin çalışmalarında az da olsa katkılar sağlamaktayız. Özellikle eğitim alanında çalışmalarımız son aşamaya geldi. Önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda Reşha Kolleji olarak Avustralya eğitimine katkıda bulunmak üzere fiilen hizmete sokacağız. Halen inşaat çalışmalarımız devam etmekte. Aynı zamanda bir eğitimci olarak, bu faaliyetlerimiz hakkında bilgi vermek istedim.” dedi.

Konuşmasının devamında, Queensland Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, gerek Müslümanların önemli ay ve günlerinde gerekse, Avustralya’nın önemli günlerinde bazı sosyal aktivitelerde bulunduklarını Başbakan Gillar’da aktaran Yaşar Savran, ülkenin çokkültürlülük politikası çerçevesinde yürütülen diyalog faaliyetlerine dikkat çekti.

Queensland’ın yaşadığı sel felaketinde de vakıf olarak Avustralya genelinde yardım kampanyasını başlattıklarını hatırlatan Savran, görüşme nedeniyle Avustralya Başbakanı Julia Gillard’a teşekkür etti.

Vakfın faaliyetlerini büyük bir dikkatle dinlediğini ve son derece memnun olduğunu belirten Jilla Gillard, bir eğitimci olarak yapılan eğitim çalışmalarından dolayı müteşekkir olduklarını kaydetti. Gillard, hükümet olarak eğitime her zaman önem verdiklerini, bu nedenle eğitime katkıda bulunan ve sektöre yatırım yapan kuruluşlara ayrı bir ilgisinin olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “eski eğitim bakanı ve bir eğitimci olarak, eğitim kuruluşlarını çok önemsiyorum. Bana verdiğiniz bilgiler çerçevesinde, Queensland Eğitim ve Kültür Vakfı, Queensland eyaletinde güzel çalışmalar yapıyor. Sizi tebrik eder, çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum. Ayrıca sel felaketinde mağdur olan insanlarımızı unutmayarak, başlatmış olduğunuz kampanya nedeniyle teşekkür ederim. Federal Milletvekili Graham Parrett sizlerden söz etti. Zaten kendisi açacağınız kurumun açılışında katkılar sağlamış. Vakfınızın, eğitim kültür, diyalog ve sosyal alanlarındaki çalışmalarında başarılar dilerim.”