SAÜ kütüphanesi 7 gün 24 saat hizmet verecek

Sakarya Üniversitesi'nin (SAÜ) Merkez Kütüphanesi, yeni eğitim ve öğretim yılında 7 gün 24 saat hizmet verecek.

SAÜ kütüphanesi 7 gün 24 saat hizmet verecek
SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin üniversiteiçinde daha fazla vakit geçirecekleri ortamları oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Öğrencilerin sınıf dışı çalışmalara, ödev, proje ve araştırma faaliyetlerine daha fazla önem vermelerini istediklerine işaret eden Elmas, açıklamasında ''Bu nedenle kütüphanemizi 7 gün 24 saat açıyoruz. Bu seneki hedefimiz öğrenci merkezli eğitim öğretim anlayışını daha da ileri götürmek'' ifadesine yer verdi.

Öğrencilerin rahat ders çalışabilecekleri,internetveelektronik kütüphaneye girebilecekleri ortamlar hazırlayacaklarını vurgulayan Elmas, şunları kaydetti:

''Bu sene başlattığımız uygulamayla kütüphanenin yanındabilgisayar laboratuvarlarımızı da 24 saat öğrencilerin kullanıma açacağız. Bunun yanında tüm birimlerimizde öğrencilerimizin serbestçe kullanabileceği bilgisayarlı mekanlar oluşturacağız.

Çünkü eğitim ve öğretim artık sınıfta başlayıp biten bir iş olmaktan çıktı. Derslik dışı öğrenmeler, derslik dışı faaliyetler çok önem kazandı. Buna göre de biz sistemimizi, mekanlarımızı, atmosferimizi buna göre değiştirmek, dönüştürmek istiyoruz.''