Bursaspor Genel Kurulu'nun İptali İçin Açılan Dava Sürüyor

Bursaspor'un 9 Haziran 2009'da yapılan genel kurulunun iptaliyle ilgili davaya bakan Asliye Hukuk Mahkemesi, Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 14 ayrı klasörlük dosyayı inceledikten sonra kararını verecek.

Bursaspor Genel Kurulu'nun İptali İçin Açılan Dava Sürüyor
Bursaspor'un 9 Haziran 2009'da yapılan genel kuruluna bazı üyelerin alınmadığı, bazılarının da haksız yere üyeliklerinin iptal edilerek genel kurulda oy kullanmalarının engellendiği iddiasıyla eski başkanlardan Recep Günay tarafından genel kurulun iptali ve kulübe kayyum tayini için açılan dava sürüyor. Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, daha önce genel kurulun iptaline karar vermişti. Ancak Yargıtay 7. Hukuk Dairesi bu kararı bozdu. Yargıtay, üyeliklerin iptalinin tek başına genel kurulun iptali içinyeterli gerekçe olmadığına hükmederek varsa başka delillerin de mahkeme tarafından araştırılıp değerlendirilmesini ve yeniden bir karar verilmesini istedi.

Bozma kararının ardından Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanan davanın duruşmasına davacı olan eski Bursaspor Kulübü Başkanlarından Recep Günay ve avukatı Yücel Akgün ile Bursaspor Kulübü avukatları Öztürk Yazıcı ve Jale Demir katıldı. Davacı avukatı Yücel Akgün, Bursasporlu yöneticiler hakkında 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesini mahkemeye ibraz etti. Davacı Recep Günay ise, "Bizi o genel kurula bilerek almadılar çünkü biz bilanço kalemlerinde yapılanoynamaları biliyorduk. Buna itiraz edeceğimizi anladılar. Bizi bu yüzden o genel kurula almadılar" diye konuştu.

Davalı Bursaspor'un avukatı ve kulübün hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Öztürk Yazıcı ise, "Derneğe kayyum tayini İçişleri Bakanlığının uhdesindedir. Bu konuda da sulh hukuk mahkemeleri salahiyetlidir. O yüzden bunu bu mahkemede tartışmak yersizdir. Belirtildiği gibi aralarında eski ve yeni yöneticilerin ve şahsımın da bulunduğu toplam 35 kişi hakkında 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir dava açıldı. Fakat bu davanın beraatle sonuçlanmayacağını kimse öngöremez. Bu yüzden kayyuma gerek yoktur" dedi.

Mahkeme, karar için Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 14 klasörlük dosyanın incelenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA