Gümüşhane-bayburt Barosu`ndan Afrika`ya Yardım Eden Kuruluşlara Plaket

Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanlığı, Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkelerine yardım yapan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür plaketi verdi.

Gümüşhane-bayburt Barosu`ndan Afrika`ya Yardım Eden Kuruluşlara Plaket

Plaketlerin dağıtımı için Çimenler Otel`de bir tören düzenlendi. Törene, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, İl Müftüsü Süleyman Aktaş, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan ve davetliler katıldı.

Vali Yusuf Mayda, törende yaptığı konuşmada, 21. yüzyılda sivil toplum örgütlerinin devlet organları gibi çalıştıklarını belirterek, yardımlaşmayı devlet ve millet olarak en üst düzeyde tutan ülkenin mensupları olduklarını ifade etti.
Mayda, Türk kültüründe ‘komşusu açken kendisi tok yatmayan’ bir anlayışın hakim olduğunu kaydetti.
“Geçtiğimiz tarihlerde olduğu gibi içinde bulunduğumuz günlerde de Somali başta olmak üzere yardıma muhtaç insanların hep yardımına koştuk. Sivil toplum örgütlerinin artık her biri devlet organları gibi çalışıyor, idareye katkıda bulunuyor, halkımıza destek oluyorlar. Bu konuda gayret eden milletimizi, halkımızı ve Gümüşhanelileri kutluyorum. Sivil toplum örgütlerine göstermiş oldukları gayretten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Baro Başkanı İsmail Taştan ise Somali halkına yapılan yardımların bir insanlık görevi olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “Mazlum, mağdur, bir dilim ekmeğe muhtaç Somali halkına yapılan yardımlar bir insanlık ödevi görevidir. Tarih boyunca daima mazlumun yanında yer alan milletimiz bu kadirşinaslığını yardımseverliğini bir kez daha göstermiş vakıflar, yardım kuruluşları aracılığıyla tüm dünyaya örnek olacak bir şekilde evrensel insanlık görevini yerine getirmiştir. Gittiği her yerde tüm insanlığını sergileyen yüce milletimiz emperyalistler tarafından mağdur edilerek açlığa terk edilen bu insanlara dişinden, tırnağından artırarak yardımlarını devam ettirmiştir. Bu yardımların bölgeye en güzel şekilde gitmesini ve dağıtılmasını sağlayan tüm vakıflara, derneklere baromuz adına teşekkür ediyoruz.”
Törende daha sonra Somali ve diğer Afrika ülkelerine yardım yapan Kimse Yok Mu, Kızılay, Cansuyu, Deniz Feneri, İHH dernekleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı`na Vali Mayda ve diğer protokol üyeleri tarafından birer plaket verildi.