Öncü Gençlik Üyeleri Şehir Hatları Vapurunu İşgal Etti

İşçi Partisi`nin gençlik kolu olan Öncü Geçlik üyesi bir grup, gece yarısı Kadıköy-Karaköy Şehir Hatları Vapuru’nu işgal etti.

Eylemin, polisin Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal’a düzenlenen baskınları protesto etmek amacıyla yapıldığı belirtildi.

İddialara göre, İşçi Partisi’nin (İP) gençlik kolu olarak bilinen Öncü Gençlik (ÖG) üyesi yaklaşık 20 kişi, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal’a yapılan polis baskınını protesto etmek amacıyla Kadıköy-Karaköy Şehir Hatları Vapuru’nu işgal etti. Vapura Karaköy’den binen grup, vapurun Kadıköy’de iskeleye yanaşmaya çalıştığı sırada harekete geçti.
Eylem yapan grubun içerisinde bulunan Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı Utku Faik Yılmaz ile üyelerden Emrah Alan ve Çağdaş Cengiz, vapurun kaptan köşküne çıktı. Üç kişi, vapurun iskeleye yanaşmasını engellemeye çalışırken, diğer eylemciler ön ve arka güverteye siyasi iktidar aleyhine pankart astı.
İhbar üzerine iskeleye gelen polis ekipleri, Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı Utku Faik Yılmaz, üyelerden Emrah Alan ve Çağdaş Cengiz’i gözaltına aldı. Gözaltına alınan 3 kişi, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü İskele Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Olayın ardından Kadıköy İskelesi’ne tedbir amacıyla çok çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.