Şehit haberleri Çukurca Şehitleri Yüreğimiz yandı!

Şehit haberleri Çukurca Şehitleri Yüreğimiz yandı! Türk Savaş uçakları, Kandil ve Zap'taki PKK hedeflerini vurdu. Kandil'e hava harekâtı son dakika gelişmeler. Genelkurmay'dan açıklama geldi. Kandil'de 60 hedef vuruldu.İşte Kandil son dakika haberleri.

Şehit haberleri Çukurca Şehitleri Yüreğimiz yandı!
Şehit haberleri Çukurca Şehitleri Yüreğimiz yandı! Türk Savaş uçakları, Kandil ve Zap'taki PKK hedeflerini vurdu. Kandil'e hava harekâtı son dakika gelişmeler. Genelkurmay'dan açıklama geldi. Kandil'de 60 hedef vuruldu.İşte Kandil son dakika haberleri.

Çukurca'da askeri konvoyun geçişinde yola döşedikleri mayını patlatan PKK'lı teröristler, bölgeye sevk edilen birliğe de mayınlı pusu kurdu. 9 asker şehit oldu 14'ü yaralandı. Bölgedeki başka bir patlamada ise 1 korucu şehit düştü

Terör örgütü PKK birbiri ardına düzenlediği kanlı eylemlerine devam ediyor. Teröristlerin dün Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde dört ayrı noktada düzenledikleri mayınlı saldırılarda 9 asker ve bir korucu şehit oldu, 14 asker yaralandı. Şehit olan binbaşı ile uzman çavuşun cenazelerinin bombanın etkisiyle tanınmayacak hale geldiği öğrenildi. Hakkâri-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında, zırhlı araçlardan oluşan askeri konvoyun geçişi sırasında teröristlerin önceden yola döşediği mayın patlatıldı. Saat 09.00 sıralarında uzaktan kumanda ile patlatılan mayınlı saldırıda, konvoydaki araçlardan biri büyük hasar gördü. Bazı askerler yaralandı. Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı'na bağlı Fatihler askeri birlik bölgeye hareket etti.

Şehit haberleri Çukurca Şehitleri Yüreğimiz yandı!

Şehit haberleri Çukurca Şehitleri Yüreğimiz yandı!

YARDIMA GELENLERE PUSU

Askerleri taşıyan "BTR" isimli zırhlı 3 aracın geçişi sırasında, teröristler bu kez 3 farklı noktaya yerleştirdikleri tahrip gücü yüksek mayınları patlattı. Ardından birlik, dağın yamaçlarında gizlenen teröristler tarafından çapraz ateşe tutuldu. Sarp ve yüksek dağlarla çevrili yolda pusuya düşürülen askerlerin de karşılık vermesiyle yoğun bir çatışma yaşandı. Bu sırada bölgeye havadan ve karadan yeni birlikler sevk edildi. Dağın yamaçlarındaki teröristler, dağlık alanlara doğru kaçtı. Mayınlı pusu ve ardından yaşanan çatışmada 9 asker şehit oldu. Şehit olan askerler şunlar: Binbaşı Yavuz Başayar (Ankara), uzman çavuşlar Nazir Elitok (Kırıkkale), Turan Kurt (Manisa), Samet Kılıç (Ordu), Erhan Ar (Yozgat), Hakan Çil (K.Maraş) Jandarma er Sadettin Aslan (Kayseri), Vedat Gülder (Ardahan), Serkan Altay'ın (Burdur) şehit oldu. Yaralanan 14 asker ise Hakkâri Asker Hastanesi'ne ulaştırıldı. Aynı bölgede saat 14.00 sıralarında mayın araması yapılırken yeni bir patlama meydana geldi. Patlamada şehit olan Kırıkdağ köyü korucularından Cabbar Turan toprağa verildi.

CHP LİDERİ SÖZ VERDİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu dün şehit Binbaşının babaevine gitti. Kılıçdaroğlu, içeri girerken vatandaşların "Canımız yanıyor" demesi üzerine, "Her türlü katkıyı vermeye hazırız. Şehidin babasına da söz verdim" dedi.
Mehmet ACAR

Acı haberi kaymakam verdi
Çukurca'da şehit düşen komando er Vedat Gülder'in (21) Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Budaklı köyünde yaşayan ailesi şehit haberiyle yıkıldı. Aileye şehit haberini Göle Kaymakamı Kemal Atasoy ile askeri yetkililer ve sağlık ekipleri gözetiminde verildiği öğrenildi. Ardahan Valisi Mustafa Tekmen yaptığı açıklamada ateşin düştüğü yeri yaktığını belirterek, "Ateş Ardahan'ı da yaktı. Derinden üzüntülüyüz. Şimdilik bu kadar, diyecek başka bir şeyim yok" dedi. Hain pusuda şehit düşen er Gülder'in üç çocuklu ailenin ortanca çocuğu olduğu ve bekar olduğu öğrenildi.

Dokuz aylık kızı yetim kaldı
Uzman Çavuş Nazir Elitok'un Kırıkkale'deki baba evinde hüzün var. Acı haber ile fenalaşan anne Nadiye Elitok'a sağlık görevlileri müdahale etti. Elitok ailesinin evine gelen komşuları ve yakınları da, başsağlığı dileğinde bulundu. Anne Elitok ile baba Kamil Elitok, oğullarının her gece sahur vaktinde kendilerini telefonla arayarak, "Anneciğim, babacığım hayırlı sahurlar" dediğini söyledi. Acılı anne "Bizim ciğerimiz yandı onların da ciğeri yansın. Evladımla her gece görüşürken bugün şehit haberini aldım"diyerek gözyaşı döktü. Elitok'un eşi ve 9 aylık kızının Hakkari'de olduğu belirtildi.
Funda YÜKSEL / SABAH

'24 saat oldu postal ayağımda'
Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt'un (42), emekliliğine 9 ay kalmıştı. Manisa Salihli'ye yerleşmeye karar veren ve bir ev alan Kurt, eşi Şerife, oğlu Furkan (16)ve kızı Nihal'i (12) yerleştirdikten sonra 17 Temmuz'da Çukurca'da görevine başladı. Tek düşüncesi emekli olup ailesinin yanına dönmekti. Ancak 2 gün önce telefonla görüştüğü eşine, bölgede çatışmaların olduğunu ve 24 saattir postallarını çıkarmadığını söyleyen Kurt, "Burada her an her şey olabilir" diyerek helallik istedi. Çukurca'daki 1 ayını doldurduğu günde de şehit düştü. Şehut uzman çavuşuh ölüm haberi alan eşi ile çocukları gözyaşlarına boğuldu.

Bir uzman çavuş kayıp
Kaybolduğu iddia edilen 2 çocuk babası Uzman Çavuş Erhan Ar'ın Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki baba evinde kaygılı bekleyiş var. Ar'ın yakını Muharrem Bircan, önce şehit haberi verildiğini ancak Hakkâri'deki savcının, Ar'ın morgta olmadığını kayıp olduğunu söylediğini kaydetti.
Tarık YILMAZ

Kürtçe ağıtlar yakıldı
Şehit olan er Serkan Altay'ın Burdur'un Tefenni ilçesinde yaşayan ailesi acı haberi, askeri yetkililer, sağlık ekiplerinin gözetiminde verdi. Muş'un Malazgirt ilçesinden Tefenni ilçesine göç eden Altay'ın yakınları, şehit haberini alınca Kürtçe ağıt yaktı. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Serkan Altay'ın babası Naif Altay, yeni yaptıkları ev için "Bu evi oğluma şehit evi olsun diye değil, oğlum ve gelinim için yapmıştım'' dedi. Şehit Altay'ın amcası Nevzat Altay ise 10 oğlu olduğunu ve hepsinin askere gitmesini istediğini belirterek, terörün bitirilmesini istedi. Ailesini terörden kurtarmak için Tefenni'ye geldiğini ifade eden Nevzat Altay, "Ama yine de kurtaramadım'' diye konuştu. Terhisine 68 gün kaldığı belirtilen şehit er Serkan Altay'ın altı çocuklu ailenin en büyük çocuğu olduğu ve askerden önce sözlendiği öğrenildi. Serkan Altay'ın küçük kardeşi Serdar Altay'ın da 7 ay sonra askere gideceği belirtildi.

K. Maraş'a ateş düştü
Çukurca'da şehit düşen Hakan Çil'in babaocağı Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yas var. Henüz 2 aylık evli olan Çil'in annesini 3 yıl önce kaybettiği, babası ve 2 ay önce evlendiği eşi Habibe Çil'in İstanbul'da yaşadığı ortaya çıktı. Şehidin Afşin ilçesi Beyceğiz Mahallesi'ndeki yakınları, acı haberle yıkıldı. 3 yıllık uzman çavuş olan Hakan Çil'in bir yıl önce İzmir Buca'dan Hakkari Çukurca'ya görevli gittiği öğrenildi. Şehit uzman çavuş Çil'in cenazesi bugün memleketinde toprağa verilecek.
Sırrıberk ARSLAN / SABAH

24 gün önce evlenmişti
Şehit olan Uzman çavuş Samet Kılıç'ın Ordu Perşembe ilçesi Soğukpınar köyünde yas var. Oğlunun şehit haberini alan anne Ömür Kılıç, sinir krizi geçirdi. Şehit Kılıç'ın 24 önce aynı köyden Merve Kılıç ile evlendiği, 10 gün önce de eşiyle birlikte görev yerine döndüğü belirtildi. Baba Ahmet Kılıç (48) "Telefonda dün konuştum. Gayet iyi olduğunu söyledi. Sürekli operasyona gidiyorlardı. Dün de yine operasyona gideceklerini söyledi. Bugün acı haberi aldım. Vatan sağ olsun" dedi. Şehidin kardeşi Sercan Kılıç'ın da bir süre önce askerden geldiği belirtildi.