Bursaspor UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu ilk maçı

Anderlecht karşısında UEFA Avrupa Ligi vizesi arayan Bursaspor'un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bugün galip gelerek bunu eski hocaları Biyediç'e armağan etmek istediklerini söyledi.

Bursaspor-Anderlecht Avrupa Ligi Play-off maçı. Bursaspor UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu ilk maçında Belçika temsilcisi Anderlecht ile karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu'nda Belçika temsilcisi Anderlecht ile karşılaşacak Bursaspor, ilk maçtan avantajlı bir skorla ayrılarak tarihinde bir ilke bir adım daha yaklaşmak istiyor. Yeşil-beyazlı takım rövanş maçından da galibiyetle ayrılırsa tarihinde bir ilki gerçekleştirecek.

Zorlu mücadele öncesi Yeşil-beyazlı taraftarlar efsane teknik direktörleri Nejat Biyediç'i unutmayacak. İmparator lakaplı Biyediç için özel pankart hazırlayan taraftarlar tribünde hayatını kaybeden ve bugün toprağa verilecek 'Biyediç' için tezahüratlar yapacak. Ayrıca maç öncesi Nejat Biyediç için bir dakikalık saygı duruyu yapılması planlanıyor.

BURSASPOR - ANDERLECHT MAÇI GOLLERİ İÇİN
TIKLAYIN

Kadrosunu Scott Carson, İbrahim Kaş, Alfred N'Diaye ve Teteh Bangura gibi isimler ile güçlendiren Bursaspor'da, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın Insua ve Batalla ikilisini ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniyor. Yeşil-beyazlı takımın geçen hafta kadrosuna kattığı Sierra Leone'li golcü Teteh Bangura'nın forvet hattında tek başına görev alarak ilk maçını oynaması bekleniyor.

NEJAT BİYEDİÇ İÇİN

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Anderlecht karşısında, önceki gün vefat eden Nejat Biyediç için oynayacaklarını açıkladı. Genç teknik adam, ‘İmparator’ lakaplı Nejat Biyediç’in Bursaspor ve Türk futbolunun unutulmazlarından biri olduğunun altını çizdi. Boşnak teknik adam için ailesine ve camiaya başsağlığı dileyen Sağlam, “Çok üzüntülüyüz. Onu unutmayacağız. Anderlecht maçında da inşallah arkadaşlarımız farklı bir istekle oynayacaklar. Alacağımız iyi sonucu Nejat hocaya armağan etmek istiyoruz” dedi.

Bursaspor camiası açısından tarihi bir maça çıkacaklarını ifade eden Sağlam, şöyle devam etti: “Gol yemeden gol atmanın yollarını arayacağız. Karşımızda geçmişi başarılarla dolu bir takım var. Akıllı oynamak lazım. Taraftarımızın da desteğiyle güzel bir gece yaşanacağına inanıyorum.”

BURSASPOR - ANDERLECHT

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Libor Kovarik, Patrik Filipek, Krystof Menci (Çek Cumhuriyeti)
SAAT: 21.00 / Lig TV

BURSASPOR: Carson, İbrahim Kaş, Serdar Aziz, Stepanov, Vederson, Volkan Şen, N'diaye, Insua, Batalla, Ozan İpek, Bangura
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

ANDERLECHT: Proto, Oddi, Juhasz, Samuel, Safari, Koyeti, Biglia, Kljestan, Canesin, Suarez, De Sutter
TEKNİK DİREKTÖR: Ariel Jacobs