Emniyet müdürü ve komutana soruşturma izni

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Hopa mitingi sonrası yaşanan olaylar hakkında ilçe Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü hakkında soruşturma izni verildiğini açıkladı.

Emniyet müdürü ve komutana soruşturma izni
Artvin Hopa'da çıkan olaylarla ilgili İlçe Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı için soruşturma izni verildi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Hopa'daki Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü için soruşturma izni istendiği yönünde bilgilerin doğru olup olmadığının'' sorulması üzerine ''İstenen izinler verilir'' dedi.

Şahin, Türkiye ile Japonya, Afganistan ve NATO Afganistan Eğitim Misyonunun katkılarıyla Sivas Polis Meslek Yüksekokulunda Afgan polis adaylarına verilecek Temel Polislik Eğitimi Programı'nın açılış törenine katılmak üzere geldiği Sivas'ta, Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Şahin, burada bir basın mensubunun ''Hopa'daki Jandarma Komutanı ve İlçe Emniyet Müdürü için soruşturma izni istendiği yönünde bilgilerin doğru olup olmadığını'' sorması üzerine, ''İstenen izinler verilir'' dedi.

Bakan Şahin, ''Şu an için verildi diyebilir miyiz soruşturma için'' sorusu üzerine de ''Verilir de deyin, verildi de diyebilirsiniz. Yani nasıl olsa verilecektir'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın seçim mitingi yaptıktan sonra konvoyu saldırya uğramış ve koruma polisi Başbakanlık aracından düşerek ağır yaralanmıştı. Polisin göstericilere müdahale etmesinin ardından emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun gazdan etkilenip kalp kiriz geçirerek hayatını kaybettiği iddia edilmişti.
Kaynak: AA