Mutfak Tezgahı Altına Gömülü Erkek Cesedi Bulundu

İstanbul Bağcılar‘da bir evin mutfak tezgahı altına gömülmüş erkek cesedi bulundu. Cesedin, yaklaşık 6 ay önce polise kayıp başvurusu yapılan 26 yaşındaki Erdal Demir‘e ait olabileceği sanılıyor.

Edinilen bilgiye göre olay, Demirkapı Mahallesi Nihan Sokak‘taki 2 katlı binanın bodrum katında dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. 3 katlı binanın Bodrum katında yaşayan Erdal Demir ve ismi henüz öğrenilemeyen arkadaşı, ev kirasını ödemedikleri gerekçesiyle ev sahipleri Cemal Çengel tarafından evden çıkartıldı. Çengel‘in defalarca uyarmasına rağmen gençler eşyalarını almaya gelmeyince ev sahibi Çengel tekrar kiraya verdiği Bodrum katını temizletmek için komşusu Emel Amanet ile birlikte daireye

girdi. Evdeki 2 çekyat ve halıyı dışarı atmak ve evde temizlik yapmak isteyen Cemal Çengel‘in dikkatini mutfak tezgahının altındaki yeni dökülmüş beton çekti.

Mutfak tezgahının altına örülmüş duvarı görünce birazını kıran Çengel ve Amanet, kırılan kısımdan ağır bir koku gelmesi ve halı görmeleri üzerine polise haber verdi. Daireye gelen polis, betonla örülmüş duvarı yıkınca, yaklaşık 5-6 ay önce öldüğü tahmin edilen ve bir halıya sarılmış erkek cesedine ulaştı. Cesedin, 6 aydır kayıp olan ve bodrum katta oturan iki gençten birisi olan Erdal Demir olduğu tahmin ediliyor. Polis, ifadesine başvurmak için Demir‘in aynı evi paylaştığı ismi bilinmeyen genci arıyor.

Tanınmayacak halde çürüdüğü belirlenen ceset Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı titiz çalışmanın ardından Adli Tıp Kurumu aracıyla morga kaldırıldı. Polis merkezinde ifade veren ev sahibi Çengel, ifadesi alınmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü‘ne götürüldü.

Kaynak: İHA