Polonya‘nın Engelli Parlamenteri Plura, Engelli Yatırımlarına Hayran Kaldı

Polonya Parlamentosu’nun yürüme engelli milletvekili Marek Plura, engellilere yönelik uygulanan projeleri ülkesinde hayata geçirmek ve projelerle ilgili bilgi almak amacıyla Alanya’ya geldi.

Polonya Parlamentosu’nun yürüme engelli milletvekili Marek Plura, engellilere yönelik uygulanan projeleri ülkesinde hayata geçirmek ve projelerle ilgili bilgi almak amacıyla Alanya’ya geldi.

Polonya Parlamentosu’nun yürüme engelli milletvekili Marek Plura, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nu makamında ziyaret ederek, halihazırda inşaat aşamasında olan engelsiz kent merkezinin, enformasyon ofisi olarak kullanılmasını içeren bir Avrupa Birliği proje ortaklık teklifinin sunumunu yaptı. Ziyarette, Plura’nın danışmanları ve parlamento görevlileri de yer aldı.

Engelsiz turizmi, Polonya’da yaymak istediklerini anlatan Plura, “Burada engellilere yönelik uygulanan projelerin aynısını ülkemizde hayata geçirmek istiyoruz. AB projesi olarak da sunabiliriz. Ortak bir proje yapalım. Tüm engellilerin ihtiyaçlarını araştıralım ve proje hazırlığı yapalım. Engelliler Alanya’da çok rahat tatil yapıyor. Alanya’da engellilere yönelik yapılan projeleri 1 hafta boyunca inceledik ve sizi kıskandık.” dedi.

Alanya’nın, kendileri için canlı bir örnek olduğunu söyleyen Plura, aynı slogan ve çalışmaları Polonya’daki belediyelere aktaracaklarını söyledi. Orada da aynı çalışmaları yapmalarını isteyeceğini belirten Plura, bu uygulamaları Polonya’da hayata geçirme amacında olduklarını kaydetti.

Engelli Merkezi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Sipahioğlu ise ‘herkes için yaşanabilir Alanya’ sloganıyla yola çıktıklarını söyledi. Bu kapsamda çalışmaları devam ettiklerini belirten Sipahioğlu, yasalara göre 2012 yılında engelli vatandaşların rahatça kullanabilmesi için her alanda düzenlemeler getirileceğini ifade etti.

Bu tarihin, kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Sipahioğlu, Alanya’da toplu taşıma araçlarında yapacakları düzenlemelerle engelli vatandaşları rahatça otobüsleri kullanabileceklerini söyledi. Başkan Sipahioğlu, ziyaret sonunda Plura ve beraberindeki heyete çeşitli hediyeler verdi.