Başbakan Erdoğan: Yeni Anayasa İçin 12 Haziran Milat Olsun

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas mitinginde seçmenlerden oy isteyerek, “Yeni Anayasa, daha güçlü Türkiye ve demokrasi için 12 Haziran milat olsun.” dedi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas mitinginde seçmenlerden oy isteyerek, “Yeni Anayasa, daha güçlü Türkiye ve demokrasi için 12 Haziran milat olsun.” dedi.

Başbakan, Pazar günü gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi bugün Sivas Hümümet Meydanı’nda binlerce kişiye hitap etti. Özel uçakla Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’na gelen Erdoğan için emniyet güçleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Havaalanı üzerinde sürekli bir helikopter uçarak güvenliği sağladı. Seçim otobüsüyle kent merkezine gelen Başbakan Erdoğan, Sivas’ın en büyük meydanını dolduran kalabalık ile partisinin son reklam filmi olan ‘Bir daha’ şarkısını seslendirdi. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte vatandaşları selamlayan Erdoğan, sözlerine, Sivas’ın 16 ilçesinin ismini sayarak ve buradaki vatandaşlara selam göndererek başladı. Konuşmasına, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu da anarak devam eden Erdoğan, 12 Haziran‘da yapılacak genel seçimler için “Artık finale doğru gidiyoruz.” dedi.

Eski Sivas valilerinden Halil Rıfat Paşa’nın, özellikle ulaşım alanında yaptıklarını ve ona ait olan ‘Gidemediğin yer senin değildir’ sözünü hatırlatan Erdoğan, Sivas’ın Türkiye’nin ilk uçak ve paraşütünü yapan Nuri Demirağ gibi bir insanı da yetiştirdiğini kaydetti. Hükümet olarak Demirağ’ı unutmadıklarını belirten Erdoğan, Demirağ’ın torunu İstanbul Milletvekili Mesude Nursuna Memecan’ı bu nedenle Sivas’tan aday gösterdiklerini kaydetti.

Konuşmasında, anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve partisine yönelik eleştirilerde de bulunan Başbakan Erdoğan, CHP zihniyetinin yeniliklere kapalı olduğunu iddia etti.

Erdoğan, “O günkü CHP neyse bugünkü CHP de aynı. 2. ve 3. köprüye, tüp geçide karşı çıkıyorlar. Ey CHP siz neye karşı çıkıyorsunuz. Madem ki o zaman sandalla geçin. O gün her yeniliğin karşısında CHP vardı bugün de onlar var.” dedi. Erdoğan, İstanbul Boğazı’na 3. köprüyü de tüp geçidi de yapacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir mitingine AK Parti’nin reklamı olmasın düşüncesiyle yüksek hızlı trenle gitmeyeceğini söylediğini anımsatan Erdoğan, “Neyle gidecek? Uçakla. İneceğin terminali de biz yaptık. Karayoluyla giderse onu da duble yol haline biz getirdik.” diye konuştu. CHP ve MHP’nin iktidarları döneminde fakirlik, yolsuzluk ve iktidarsız bir Türkiye olduğunu ifade eden Erdoğan, “CHP ve MHP’lilere sorun; dün ne yaptınız ki bugün ne yapacaksınız?” diye konuştu.

SEYFETTİN AMCA DA AÇILIŞA DAVET EDİLECEK

Kılıçdaroğlu’nun, bugün de Allah’ın ismini münasebetsiz bir şekilde ağzına aldığını savunan Erdoğan, “Bir kabristanlık girişinde yazan Allah’ın ayetine ‘sinir bozucu’ diyor. Ne yazıyor orada? ‘Her nefis bir gün ölümü tadacak.’ Senin her yerin profesör olsa ne yazar.” şeklinde konuştu. Sivas’ta 38 yıldır bir türlü açılamayan Tecer Kangal Varyantı yatırımıyla ilgili bir anısını anlatan Erdoğan, “Buranın yapımı başladığında bekçi olarak işe giren bir Seyfettin Uğurlu amcamız varmış. Seyfettin amca buradan emekli olmuş ve hala Türkiye‘nin en uzun 5 bin 300 metre uzunluğundaki tren yolu tüneli bitirilememiş. CHP zihniyeti bu. Biz geldik 38 yıl sonra bu tüneli bitirdik. Sadece sinyalizasyon çalışmaları kaldı. Birkaç ay içinde burayı hizmete açacağız.” diye ifade etti. Erdoğan, talimat verdiğini ve Seyfettin amcanın da açılışa davet edileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, YGS’deki şifre iddiaları bulunduğu yönündeki iddiaları nedeniyle onları rezil ettiklerini ve internete yasak getirildiği yönündeki iddiaların da yalan olduğunu ortaya çıkardıklarını belirtti.

“CHP VE MHP’Lİ KARDEŞLERİME BUNLARI ANLATIN”

Erdoğan, Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olan Abdüllatif Şener için de “Şu bağımsızlara oy vermek de niye? Ne yapacak? Oyunuzu zayi etmekten başka bir işe yarar mı? Şu ana kadar Sivas’a gelen yatırımların rotasını siz çizdiniz. AK Parti’yi siz kurdunuz.” dedi. Erdoğan, Sivaslı Halk Ozanı Aşık Veysel’in ‘uzun ince bir yoldayız’ türküsünün de AK Parti’nin kurulmasında kendilerine ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Sivas’a yaptıkları konusunda da bilgi veren Recep Tayyip Erdoğan, acıların hafifletilmesi amacıyla Madımak Oteli’ni kamulaştırarak Sivas Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürdüklerini, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi’ni başlattıklarını ve bunun 2014 yılına tamamlanacağını, 600 kilometre duble yol yaptıklarını, 600 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi ile diş hastanesi yapacaklarını ve TOKİ kanalıyla 25 ila 30 bin arasında seyirci kapasiteli yeni bir stat yapacaklarını, Sivas‘a 500 kişilik polis okulu yaptıklarını söyledi. Ülkenin nereden nereye geldiğini soran Erdoğan, “CHP ve MHP’li kardeşlerime bunları anlatın.” dedi.

12 Haziran akşamı Sivas’ı takip edeceğini belirten Erdoğan, kalabalığa ‘Buradan ne gözüküyor?” diye sordu. Seçmenlerden 5-0 cevabını alan Erdoğan şunları söyledi: “Yeni Anayasa, daha demokratik, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye, istikrarın ve yatırımların sürmesi için 12 Haziran milat olsun. Yeni dönemde daha büyük yatırımlar yapacağız. Milli geliri 2 trilyon dolara, ihracatı 500 milyar dolara çıkaracağız”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerinin sonunda Sivas milletvekili adaylarını da platforma alarak birlikte vatandaşları selamladı. Erdoğan, seçmenlere beyaz karanfil dağıttı ve partisinin son reklam şarkısı ‘haydi bir daha’ türküsünü mikrofondan seslendirdi.

Bu arada, miting alanında şüpheli görülen bir kişi polis tarafından gözaltına alınarak alandan uzaklaştırıldı.