Side‘de İngilizce Kursunu Başarıyla Tamamlayan 22 Kursiyer Sertifikasını Aldı

Antalya‘nın Manavgat ilçesinde Side Belediyesi‘nin açtığı İngilizce kursuna katılan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Antalya‘nın Manavgat ilçesinde Side Belediyesi‘nin açtığı İngilizce kursuna katılan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

    Side Belediyesi Gençlik Merkezi(SBGM)‘nde yapılan belge takdim töreninde 22 kursiyere sertifikalarını Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Manavgat Halk Eğitim Merkezi(HEM) Müdürü Hüseyin Geyikoğlu ve İngilizce öğretmeni Berna Ceylan verdi. SBGM‘de açılan İngilizce kursunun 128 saat olduğu belirtildi.

    Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, yaptığı konuşmada İngilizce kursunu tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek yabancı dillerini geliştirmek için 2 ve 3‘cü kademe kurslara devam etmeleri tavsiyesinde bulundu. İletişim uzmanlarının dil öğrenmenin önemini‘ bir lisan bir insan‘ sözüyle dile getirdiğini belirten Uçar, dünya turizminin gözbebeği Side‘de turistle tanışmada ve kendini ifade etmede İngilizce ve diğer dilleri bilmenin çok önemli olduğunu kaydetti. Uçar, "Bölgemiz dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri olduğu için İngilizce kurs açılmasında yoğun talep alıyoruz. Talepleri yerinde değerlendirerek İngilizce kursumuzu açtık. Birinci kademe İngilizce kurslarını 2 ve 3‘üde takip edecek böylece kursiyerlerimiz meramını İngilizce anlatmada zorluk çekmeyecek." diye konuştu.

HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu da yaptığı konuşmada Manavgat merkezde İngilizce, Almanca ve Rusça‘ya çok büyük talebin olduğunu söyledi. Yabancı dil öğrenmenin bölge için çok önemli olduğunu belirten Geyikoğlu, İngilizce, Almanca ve Rusça kurslarıyla turizm sektöründe ara eleman açığını kapatmada büyük destek olduklarını kaydetti.

Kursa katılan 3 çocuk annesi Selma Güldal sertifikasını çocuklarının elinden aldı.