Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun:

Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun, Filyos‘da gerçekleştirdiği ziyarette, “Zonguldak‘ta üç şey var ki bunlar siyaset üstüdür. Bunlar Türkiye Taş Kömürü, Filyos Projesi ve Zonguldakspor” dedi.

Zonguldak Bağımsız Milletvekili Adayı Ali Uzun:
Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun, Filyos‘da Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyareti sırasında Zonguldak‘ta üç şey var ki bunlar siyaset üstüdür diyerek, Türkiye Taş Kömürü, Filyos Projesi, Zonguldakspor” dedi.

Ali Uzun, yaptığı açıklamada, “Zonguldakspor‘a kalıcı gelir sağlanmasına dönük bir öneri de bulundu. Eskiden beri Zonguldakspor sevgisinin en yoğun yaşandığı yerlerden biri Filyos ve Saltukova bölgemizdir. Burada gençleri görüyorum, bana destek oluyorlar, Ali Ağabey sözü ağızlarından düşmüyor. Öncelikle onlara teşekkür ediyorum. Söz Zonguldakspor‘dan açılmışken bir önerimi dile getirmek istiyorum. Konuyu TSO ve Zonguldakspor Kulübü Başkanı Salih Demir ile de değerlendireceğim” dedi.

“ZONGULDAKSPOR SEVGİSİ BAŞKADIR”

Zonguldakspor sevgisinin bir başka olduğunu dile getiren Ali Uzun, “Zonguldakspor ve TSO Başkanı Salih Demir önderliğinde, güçlü bir yönetim oluşturdu. İlk adım doğru atıldı, devamı da doğru gelecektir. Başkan açıklamalarında uzun vadeli bir planlamadan bahsetti. Zonguldakspor‘un başarıya ulaşması için bu zaten kaçınılmazdır. Ben bu konudaki oluşuma destek olacağım.

Kapalı tribünün yeniden yapılmasına dönük bir projelendirme ve talep olduğunu biliyoruz. Zonguldak olarak sportif tesisleşmede çok kötü durumdayız. Bu konuda devlet bize açıkçası borçludur. Taleplerimiz kabul görecektir. Ama tesisleşmede de ileriye dönük bir proje oluşturtmasından yanayım. Kömürden pay konusu yıllardır gündeme gelmektedir. Bu konuda çalışmalar olduğunu biliyorum. Ama bunun dışındaki alternatifleri de değerlendirmek lazım. Şehir stadının yeniden yapılandırılmasında günümüz modern tesislerine uygun hale getirilirken stat içerisinde ve çevresinde ileriye dönük planlamaları hesap etmekte yarar var. Artık kulüplerin kalıcı gelir ettiği loca sistemini bugünden uygulamalıyız. Bunun ileride ciddi gelirler sağlayacağını göz ardı etmeyelim. Hem kapalı tribün, hem açık tribünde localar oluşturabiliriz. En az 250-300 adet loca oluşturulabileceğini düşünüyorum. Zonguldaklı işadamlarımız ve hemşerilerimiz bu localara itibar edecektir. Sezonluk olarak satıldığında yıllık en az bir trilyona yakın buralardan gelir elde edilebilir. Zonguldakspor sevgisi başkadır. Amatör kümede iken bile bu adımın destek göreceğini düşünüyorum ve bu konunun tartışılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Yine yenilecek stadyumda Zonguldak spor ürünlerinin satılacağı mağazalar ve yeme içme yerleri de oluşturulabilir. Bu mağaza yerlerinin de planlanmasında fayda vardır. Yani kulübe kalıcı gelir sağlayacak bu adımlarında yeni statta düşünülmesinde yarar vardır diye düşünüyorum. Yani bulunduğumuz konuma göre değil, hayal ettiğimiz konuma göre planlamaları hayata geçirmeliyiz. Şu an oluşturulan yönetim bu yönde önemli bir adımdı. Başaranları katkı sağlayanları kutluyorum. Bu adımlar heyecanı da körükleyecektir. İlçelerimizden de bu konuda ciddi katkılar gelecektir. Zonguldak spor tüm bölge ile yeniden kucaklaşacaktır diye düşünüyorum. Allah nasip eder milletvekili seçilirsem Zonguldak spor ile ilgili güzel katkılarımın olacağına inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA