Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Arınç‘tan Bursalılara Tarihi Miting İçin Teşekkür

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kent Meydanı‘nda Başbakan Erdoğan‘ın mitingini 70 bin kişinin takip ettiğini belirterek, "Bursalılara teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hiçbir parti bu meydanda miting yapmaya cesaret edemedi. İlk kez bu meydanı biz doldurduk" dedi.

Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Arınç‘tan Bursalılara Tarihi Miting İçin Teşekkür
Başbakan Erdoğan‘ın miting alanına gelmesinden önce halka hitap eden Bülent Arınç, AK Parti iktidarının eğitimde, sağlıkta, ulaşımda büyük değişim yaptığını belirterek, "Halka zulmetmeden, halka hizmet etmeyi ibadet saydık. Başbakanımız günün 24 saatinin 22 saatini Türkiye‘yi dolaşmakla geçiriyor. Türkiye itibarlı bir ülke oldu. Dünyanın her yerinde Türkiye denildiğinde sözüne güvenilen güçlü bir Türkiye anlaşılıyor. Bugüne kadar ne vaat ettiysek yaptık, neyi planlıyorsak yapıyoruz. 2023‘te bugünden çok

daha güzelini yapacağımızı ifade ediyoruz. Muhalefetin dikili bir ağacı bile yok. Verdikleri sözlerin hiçbirini tutmadılar. Geçmişin sabıkalarından başka, koalisyon kurdukları dönemde yaşattıkları sıkıntılar, yoksulluk, yolsuzluklardan başka söyleyecekleri bir şey yok. Millet onlara ‘Ne zaman sözünü tuttun ki biz sana oy verelim?‘ diye karşılık veriyor. Biz millete hizmet için yola çıktık. Bu inanç, güven oldukça yolumuza daha büyük heyecanla devam edeceğiz. İşlerimiz daha bereketli olacak" diye konuştu.

Bursa mitinginde Bülent Arınç‘tan önce de İl Başkanı Sedat Yalçın bir konuşma yaptı. Bursa mitingine Başbakan Erdoğan ile birlikte Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de katıldı. Başbakandan önce kürsüye mevcut vekillerin yanısıra 18 milletvekili adayı çıkıp halkı selamladı.

ARINÇ, TWITTER‘DAN YAZDI

Başbakan kürsüye geldiğinde sosyal paylaşım sitesi Twitter‘dan Bursalılara teşekkür eden Bülent Arınç, "Meydanda 70 bin kardeşimiz saatlerdir başbakanımızı bekledi. Bugüne kadar hiçbir parti bu meydanda miting yapmaya cesaret edemedi. İlk kez biz bu meydanı doldurduk" diye yazdı.

Başbakan Erdoğan‘ın Bursa mitinginde 3 bini aşkın polis olağanüstü tedbir aldı. Miting alanında geniş güvenlik önlemleri alan Bursa polisi, yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirdi. Miting alanına gelen vatandaşlar, polisin oluşturduğu güvenlik kordonunda sıkı kontrolden geçirildi. Bursa polisi miting alanına çakmak, kalem ve bozuk para gibi sert cisimler sokmadı. Mitingde çocuklar renkli görüntüler sergiledi. Vatandaşlar başbakanı çimenlerde oturarak bekledi. Havanın sıcak olmasından dolayı

partililer vatandaşlara su yetiştiremediler. Sıcak havadan dolayı bazı kadınlar ve yaşlılar fenalaştı. Fenalaşan vatandaşlara miting alanında hazır bulunan 112 acil servis ambulansları müdahale etti.

Miting alanı çevresindeki çöp bidonları belediye ekipleri tarafından yerlerinden sökülüp miting sonrası takılmak üzere kamyonlarla Park ve Bahçeler Müdürlüğü‘ne götürüldü.

Kaynak: İHA