Akbulut’Tan Kaset Yorumu: Bu Ülke İnsanı Siyasetçinin Ahlaklısını Sever

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) yaşanan kaset skandalları ile yaptığı değerlendirmede, halkın iktidarına talip olanların halkın değer yargılarına ve ahlak ilkelerine de sahip olması gerektiğini vurgulayarak, “Bu ülke insanı siyasetçinin ahlaklısını sever.” dedi..

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) yaşanan kaset skandalları ile yaptığı değerlendirmede, halkın iktidarına talip olanların halkın değer yargılarına ve ahlak ilkelerine de sahip olması gerektiğini vurgulayarak, “Bu ülke insanı siyasetçinin ahlaklısını sever.” dedi.

Siyasetin, son günlerdeki en önemli gündemi haline gelen ve MHP’de genel başkan yardımcısı ünvanlı bazı siyasilerin kadınlarla olan uygunsuz görüntülerini içeren kasetlerle ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, MHP’de yaşanan kaset skandalının kendi içlerindeki hiyerarşik yarıştan kaynaklandığını söyledi. Akbulut, AK Parti’nin kasetlerden medet umma gibi bir beklentisinin olmadığını aktardı.

Akbulut, siyasetçinin oturduğu, kalktığı, gezdiği yerlere dikkat etmesi gerektiğine işaret ederek şunları söyledi: “Siyasetçi eline, beline, diline hakim olmalı. Vatandaşlarımız elindeki projektörlerle biz siyasetçileri adım adım takip ediyor. Politikacı, bu yüzden herkese örnek olacak tavırlar sergilemelidir. Etik değerlere saygılı ve duyarlı olmalıdır.”

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Akbulut, kaset skandalına karışanların, ‘Bu benim özel hayatım’ diyerek işin içinden sıyrılamayacaklarını belirterek, “Türkiye’de bir ahlaki değerler bütünü var. Siz eğer bu ülkede halkın iktidarına talip iseniz, halkın değer yargılarına ve ahlak ilkelerine de sahip olmalısınız. Bu ülke insanı siyasetçinin ahlaklısını sever.” açıklamasında bulundu.