Emniyet, Askeri Casusluk Davasındaki ‘Flaş Bellek’ İddiasını Yalanladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Askeri casusluk ve şantaj davasında sanık avukatlarının, aynı flaş belleğin Poyrazköy davası sanığı Ergin Geldikaya ile bu davanın sanığı emekli Albay İbrahim Sezer’in evinde çıktığı iddiasını yalanladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Askeri casusluk ve şantaj davasında sanık avukatlarının, aynı flaş belleğin Poyrazköy davası sanığı Ergin Geldikaya ile bu davanın sanığı emekli Albay İbrahim Sezer’in evinde çıktığı iddiasını yalanladı. Avukatların ‘ortada yok’ dediği flaş belleğin kendilerinde olduğunu belirten emniyet, defalarca çağrılmalarına rağmen kimsenin söz konusu flaş belleği almaya gelmediğini belirtti. Emniyet, aynı seri numarası ile çok sayıda flaş belleğin üretildiğini vurguladı.

Emniyetten yapılan açıklamada davanın bugünkü duruşmasında avukat İhsan Nuri Tezel’in iddiası üzerine yapılan habere değinildi. Açıklamada, “Askeri casusluk ve şantaj davası avukatlarından İhsan Nuri Tezel, Poyrazköy davasının tutuklu sanığı emekli astsubay Ergin Geldikaya’nın evinde bulunan flaş belleğin daha sonra bu davanın sanığı emekli Albay İbrahim Sezer’in evinde bulunduğunu iddia etti. Avukat Tezel, "15 ay önce Ergin Geldikaya’nın evinde BH0812NRCB ibareli 4 GB ve siyah renkli Sandisk marka bir flaş bellek bulundu. Bu flaş belleğin içinde hiçbir suç unsuruna rastlanmadı. Peki bu flaş bellek nerede? Ergin Geldikaya’nın tutuklanmasından sonra onun evinde bulunan ve suç unsuru oluşturmayan her şey ablasına 10 Temmuz 2009’da iade edildi. Bu belgeler arasında flaş bellek yoktu. Flaş bellek adli emanete de teslim edilmemiş. Flaş bellek TEM Şube’de de değil. Peki nerede? İbrahim Sezer’in garsoniyerinde. Ya Sezer, TEM Şube’den bunu aldı ya da TEM Şube’den birileri bunu Sezer’in evi olduğu iddia edilen yere koydu. Bu söz konusu dijital kopyaların kasten konulduğunun açık örneğidir. Bir madde aynı zamanda iki yerde birden olamaz.” içerikli haberlere yer verildi.

Söz konusu haberlerde sanık avukatları tarafından ortaya atılan iddiaların gerçekle uzaktan yakından alakası bulunmadığını belirten emniyet, sanık Ergin Geldikaya’dan el konulan malzemeler ve bu malzemeler içerisindeki flaş belleğin teslim edilmek üzere yakınları ve avukatlarının defalarca arandığını, ancak teslim almak için gelen olmadığını kaydetti.

Bu nedenle Geldikaya’dan el konulan BH0812NRCB ibareli 4 GB ve siyah renkli flaş belleğin halen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde (TEM) muhafaza edildiğini bildiren İstanbul emniyeti, sanık İbrahim Sezer’den el konulan aynı markalı BH0812NRCB ibareli 4 GB ve siyah renkli flaş belleğin ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Emanet Memurluğu’na teslim edildiğini aktardı.

Bu durumda her iki sanıktan el konulan flaş belleklerin aynı marka ve aynı seri numaralı olduğunun ortaya çıktığını ifade eden emniyet açıklamada, “Her iki şüpheliden el konulan bu flaş belleklerin imaj kopyaları şüphelilere ya da avukatlarına teslim edilmiş ve imaj kopyalarının HASH değerlerinin farklı olduğu tutanaklarda sabittir. Dolayısıyla farklı zamanlarda farklı adreslerde HASH değerleri farklı olarak iki ayrı flaş belleğe el konulduğu ortadadır.” denildi.



Emniyetin açıklamasında, “Ortaya çıkan bu tespit üzerine flaş bellekler ile ilgili yapılan araştırma sonucunda, aynı marka flaş belleklerin aynı seri numarası ile çok sayıda üretildiği de anlaşılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan İstanbul emniyeti, bu tür iddiaların devam etmekte olan davayı olumsuz etkilemek ve yönlendirmek amacıyla ortaya atıldığını belirtti.

Askeri casusluk ve şantaj davasının bugünkü duruşmasında sanık avukatlarından İhsan Nuri Tezel, Poyrazköy davası sanığı Geldikaya’dan ele geçirilen flaş bellek ile bu davanın sanığı Sezer‘den elde edilen flaş belleğin seri numaralarının aynı olduğunu belirterek ikisinin aynı flaş bellek olduğunu iddia etmişti. Avukat Tezel, bu durumun birilerinin sahte delil oluşturduğu iddiasında da bulunmuştu.