Adana‘da Polis Haftası Coşkuyla Kutlandı

Adana‘da Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören yürüyüşü coşkuyla gerçekleştirildi.

Adana‘da Polis Haftası Coşkuyla Kutlandı
10 Nisan Polis Haftası törenleri, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve emniyet kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının Atatürk Anıtı‘na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk koyma töreninin ardından bir konuşma yapan Kesmez, Anayasa‘nın 2. maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti‘nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak, "Emniyet teşkilatı, yani bizler bu ilkelerin koruyucusu ve uygulanmasının teminatıyız. Halkın canı, malı ve ırzı bize aittir. Bu emanetin ağırlığının bilinci

içerisindeyiz. Tabii bunu güvenlik ve özgürlük dengesi içerisinde yapmaya çalışıyoruz. Toplum tarafından önemsenen güvenlik ihtiyacını temel hak ve özgürlükler çerçevesinde insana ve insani değerlere önem vererek, güvenlik, özgürlük çizgisini iyi ayarlayarak yapmaya çalışıyoruz. Çok önemli olan bu iki çizgiden birinin ağır basmasından dolayı toplum rahatsız olur" dedi.

Konuşmanın ardından Atatürk Caddesi‘nde Adana Emniyet Müdürlüğü‘nün Asayiş, Güvenlik, Özel Harekat, Toplum Destekli Polislik, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü‘nün gerçekleştirdiği tören yürüyüşü yapıldı. Tören yürüyüşünde Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez selam durdu. Törene katkılan yüzlerce öğrenci ise, hep bir ağızdan "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. Törende polis üniforması giyen miniklerle

yakından ilgilenen İl Emniyet Müdürü Kesmez‘e çocuklar selam verdi. Bir erkek öğrencinin imza istemesi üzerine Kesmez, öğrencinin koluna imza atıp, onlarla toplu fotoğraf çektirdi.

Törene, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş ve çok sayıda emniyet müdürü, polis ve vatandaş da katıldı.

Kaynak: İHA