‘Teröristbaşının Hapis Şartlarının İyileştirilmesini İstemek Vicdani Ölçütle Açıklanamaz‘

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, “Terörist elebaşısının hapis şartlarının iyileştirilmesini istemek, hiçbir vicdani ölçütle açıklanamaz.” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, “Terörist elebaşısının hapis şartlarının iyileştirilmesini istemek, hiçbir vicdani ölçütle açıklanamaz.” dedi. Hasgür, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın teröristbaşının için İmralı‘dan çıkarılarak ev hapsinde tutulması önerisine tepki gösterdi. Siirt‘te konuşan Soysal‘ın, yoğun tepkiler üzerine bugün sözlerini yalanladığının altını çizen Hasgür, partisi CHP’nin de, "Kişisel görüşüdür" diyerek reddettiğini hatırlattı.

Mevcut kanunlara göre Öcalan‘a ev hapsinin mümkün olmadığını vurgulayan Milletvekili Hasgür, “Kaldı ki tüm hukuki yolların kapalı olmasının yanında 30 binden fazla insanımızın ölümünden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin geri kalmışlığından, ülkenin milyarlarca lirasının heba olmasından sorumlu birinin hapis şartlarının iyileştirilmesini istemek, hiçbir vicdani ölçütle açıklanamaz.” şeklinde konuştu. Bu talebin, ülkenin en büyük problemlerinden olan Kürt meselesinin çözümüne de hiçbir katkı sağlamayacağını kaydeden İbrahim Hasgür, Kürt kökenli vatandaşların teröristbaşını önemsemesi ve imtiyazlar istemesinin de söz konusu olmadığını aktardı. Haklarını savunduğunu iddia ettiği insanların hayatını karartan, binlercesini öldüren birine Kürt vatandaşların sahip çıkmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Hasgür, “Terörden en çok mağdur olan, acı çeken Kürt kökenli vatandaşlarımızdır. Caninin yanında görünenlerse terörden nemalanan küçük bir azınlıktır. Siyaset yaptığını iddia eden BDP ve bazı CHP’liler, maalesef hem ülke gerçekleri hem de vicdani gerekçeleri gözardı ederek, ev hapsi gibi halkın kahir ekseriyetinin karşı çıktığı talepleri dile getiriyor. Hem kanunlarımız hem de vicdanımız böyle bir duruma karşıdır. Bu tür taleplerle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” dedi.