Sınırda Cumhurbaşkanı Gül‘ün Uyarısından Sonra İlk Ölüm

Van‘ın Saray ilçesinde İran sınırını yasa dışı yollarla geçen 16 yaşındaki bir genç, İran askerlerince açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda bir kişi de yaralandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün geçtiğimiz şubat ayında İran‘a yaptığı gezide sınırda meydana gelen ölümler gündeme gelmiş ve İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad bu konuda uyarılmıştı. Bu görüşmelerin ardından 20 gündür duran sınırdaki ölümlere dün gece bir yenisi eklendi. Akaryakıt getirmek amacıyla Saray ilçesine bağlı Kurucan köyünden dün gece saat 22.30 sıralarında yola çıkan 16 yaşındaki Yaşar V. ve amcasının oğlu 18 yaşındaki Turgay V., 266 No‘lu sınır taşından yasa dışı yollarla İran topraklarına geçti.

Bir süre İran topraklarında ilerleyen şahıslara İran askerlerince ateş açıldı. Olayda Yaşar V. olay yerinde hayatını kaybederken, Turgay V. ise hafif yaralandı. Turgay V., yaralı olmasına rağmen hayatını kaybeden kuzenini sırtına alarak Türkiye topraklarına geçmeyi başardı. Köylüler tarafından Özalp Devlet Hastanesi‘ne getirilen cenaze morga alınırken, yaralı Turgay V. ise ayakta yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Yaşar V.‘nin cenazesinin yapılacak otopsinin ardından köyünde toprağa verileceği,

Saray Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar‘ın da bugün İran topraklarına geçerek olay yerinde inceleme yapacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA