Başbakan Erdoğan’Dan İsrail’E Tepki: 10 Yıllardır Bizi İzliyorsunuz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Göktürk uydusuna şartlı parça satmak isteyen İsrail’i isim vermeden eleştirerek, “10 yıllardır sizler bizi izliyorsunuz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Göktürk uydusuna şartlı parça satmak isteyen İsrail’i isim vermeden eleştirerek, “10 yıllardır sizler bizi izliyorsunuz” dedi.

    AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı‘nca düzenlenen “Vizyon 2023” konulu programının açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yerli uydusunu 2013 yılında uzaya göndereceğini söyledi. Bundan rahatsız olanların bulunduğuna dikkat çeken Başbakan, uydunun yapımında kullanılacak bazı parçaları İsrail’i gözetlememe şartıyla vermek isteyen İsrail’i isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, “10 yıllardır sizler bizi izliyorsunuz. Ama şimdi Göktürk uydumuz 2013‘te yerine çıkıyor. 2023 yılı hedeflerine sımsıkı sarılıp, var gücünüzle onları gerçekleştirmek için çabalayacak olan sizlersiniz.” dedi.

    "GENÇLERİN HEYECANINI İSTİSMAR EDENLERDEN OLMADIK"

AK Parti‘nin etnik kökenler üzerinden siyaset yapan parti olmadığını, 74 milyon için siyaset yapan parti olduğunu söyledi. Erdoğan, gençlerin hissiyatını, enerjisini, heyecanını istismar edenlerden olmadıklarını belirterek, “Türkiye’nin tüm gençlerinin siyasette aktif olarak yer almasını, Türkiye ufuk çizmelerini, gelecek vizyonunu çizmelerini arzu ettik.

Gençlerin siyasetten ve siyaset üretmekten ve icra etmekten uzak tutmalarına tahammül edemedik. Kandırılmak suretiyle ellerine silah, taş, sopa verilerek sokaklara dökülmesine rıza gösteremeyiz.” diye konuştu.

Yakın tarihte topyekun nesillerin birilerinin provokasyonlara, tahriklere, çirkin ve heva heveslere heba edildiğini söyleyen Erdoğan, 1980 öncesinde gençlerin ellerine silah verilerek, hedef gösterilerek, kendi hayatlarına ve başkalarının hayatlarına kast ettiklerini hatırlattı.

    2023 HEDEFLERİNE AÇIKLADI

    Erdoğan, konuşmasında, Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın ilk on ülkesi arasına gireceğini belirterek, yeni hedefler açıkladı. Erdoğan, 15 bin duble yol hedefini tamamladıklarını, 2023’e ikinci bir 15 bin duble yol hedefi koydu. Erdoğan, 2023’e 500 bin konuta ek olarak ikinci 500 bin konut daha yapacaklarını söyledi.