Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri)

Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri). Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri) izle. Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri) video izle. Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri) video izleyin. Erbakan cenaze töreni görüntüleri izle. İşte Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri)...

Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri)
Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne ait cenaze nakil aracına konulan Erbakan'ın cenazesi, küçük bir konvoy eşliğinde trafiğe kapatılan sahil yolu güzergahından Fatih Camii'ne getirildi.
Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri)ERBAKAN TOĞRAĞA VERİLDİ İZLEYİN

Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri)CENAZE TÖRENİ KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ



Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri)ERBAKAN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri) KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Erbakan toğrağa verildi (son dakika haberleri)
VİDEO İÇİN
TIKLAYINIZ


Cami çevresinde bekleyen vatandaşlar ve partililer, gözyaşları eşliğinde tekbirler getirerek cenazeyi karşıladı.

Cenazenin gelişini bekleyen güvenlik güçleri ve Saadet Partili gençler de güvenlik koridoru oluşturdu.

Erbakan'ın naaşı, yoğun izdiham nedeniyle bir süre cenaze nakil aracında bekletildikten sonra gerekli düzenin sağlanması üzerine araçtan çıkartılarak omuzlara alındı.

Eller üzerinde avluya alınan cenaze, daha sonra musalla taşına konuldu. Bu sırada sela verilirken, kalabalığı uyaran bir görevli, salavat dışında slogan atılmamasını istedi.

Cenazeyi musalla taşının yanında, Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz bekledi.

Gül ve Erdoğan saf tuttu

Erbakan için daha sonra cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını, yoğun izdiham altında eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan kıldırdı.

Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Şahin ve Başbakan Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu protokol, saf tuttu.

Bazı kişilerin civardaki surların üzerinde namaz kılması dikkat çekti.

Namazın ardından, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan birer konuşma yaptı.

Mehmet Görmez, konuşmasının sonunda, cami avlusundaki katılımcılardan üç kez helallik istedi. Katılımcılar da üç kez "Helal olsun" dedi.

Necmettin Erbakan'ın eller üzerinde taşınan naaşına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da omuz verdi.

Erbakan'ın cenazesi kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi ve Anıt Mezar'ı takiben Merkez Efendi Mezarlığı'na götürüldü.

Cenaze yoğun katılım nedeniyle adım adım ilerledi.

Korteje katılanlar, "İşte ordu işte komutan", "Hocamız şehit, biz de şahidiz" sloganları attı, "Hocam izindeyiz" ve "Türkiye Müslümanları sana çok şey borçlu hakkını helal et" yazılı pankartlar taşıdı.

Eşinin yanına defnedildi

Necmettin Erbakan için 2005 yılında vefat eden eşi Nermin Erbakan'ın yanında mezar kazıldı.

Kazma işleminin tamamlanmasının ardından Saadet Partisi Gençlik Kolları üyelerinden oluşan bir grup, mezar çevresinde halka oluşturarak, salavat getirip Yasin-i Şerif okudu.

Büyük bir katılımla Merkez Efendi'deki aile kabristanlığına ulaşan Erbakan'ın cenazesi eşinin yanında toprağa verildi.

Siyaset dünyası camideydi

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Bakanlar Kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, eski başbakanlardan Tansu Çiller, BDP Milletvekili Sırrı Sakık, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, İsmail Ağa Camisi emekli imam hatibi Mahmud Ustaosmanoğlu ve kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü katıldı.

Mahmud Ustaosmanoğlu'nun törene, tekerlekli sandalye ile getirildiği görüldü.

İngiltere'de bulunan ve törene katılamayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da camiye çelenk gönderdi.

Cenaze törenine Türk Silahlı Kuvvetleri de çelenk gönderdi.

Erbakan'ın naaşının bulunduğu aynı uçakla gelen Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Erbakan Altınöz, damatları Mehmet Altınöz, Faruk Baykoç, yakın çalışma arkadaşları ve eski milletvekilleri de Fatih Camii'nde bulundu.

Cenaze töreninin yapılacağı Fatih Camii avlusu, polislerce girişlere kapatıldı. Cami çevresinde çok sayıda TV ekibi de canlı yayın için hazırlık yaptı.

Erken saatlerden itibaren yollara düşen partili ve vatandaşlar da içeri giriş yapmak üzere cami çevresinde bekledi.

Cami çevresinde "Seni asla unutmayacağız Mücahit Erbakan", "O savunan adam Mücahit Erbakan", "Her zaman kalbimizde yaşayacaksın" yazılı ve üzerinde Erbakan'ın fotoğraflarının bulunduğu atkıların satışına başlandığı, katılımcıların da bu atkılar ile başlarına yeşil renkli tevhit bandajı taktığı görüldü.

Camiye giden Fatih Caddesi trafiğe kapatıldı.

Yol boyunca Türk Kızılayı tarafından rahatsızlığı olan vatandaşlara yardım etmek üzere sağlık çadırı kurulduğu ve yine Türk Kızılayının oluşturduğu masalarda su ve lokum ikram edildiği gözlendi.

Cami avlusu gül suyu ile yıkandı

Fatih Camii'nde cenaze namazı için bazı düzenlemeler yapıldı. Basın mensupları için cami avlusunun musalla taşını gören bölümüne platform kuruldu.

Cenaze namazınını kılınacağı yer, kullanılacak kapı ve çevresinin düzenlemesi dün akşam geç vakitlere kadar çalışılarak bitirildi. Kapının daralmış kısmı da genişletildi ve kapı eski haline getirildi. Protokolün rahatlıkla cenaze namazlarını kılabilecekleri, üstü örtülü bir mekan yapıldı.

Cemaatin bir kısmı, Feyzi Paşa'da, Malta Çarşısı'nda, Darüşşafaka ve Haliç Caddesi'nde namaz kılabilecek. Bu bölgelere de cenaze namazını naklen aktaracak ekranlar yerleştirildi.

Fatih Belediyesi temizlik ekipleri, cami avlusunu önce gül suyu ile yıkadı, avlu ilerleyen saatlerde kirlendiği için bir kez daha suyla temizlendi.

Cenaze töreni için arama noktalarında 3 bin 500, çevre korumasında ise yaklaşık 10 bin polis görev yaptı.

Uçaktan detaylar...

Öte yandan, Erbakan'ın cenazesini taşıyan 165 yolcunun bulunduğu uçağın kalkışından kısa bir süre sonra, yolculara Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

Uçakta, Kuran-ı Kerim ve dua okunmasının ardından, "Erbakan Hoca'ya hakkınızı helal ediyor musunuz?" sözlerinin, uçaktakilere duygu dolu anlar yaşattığı ve bazılarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Eski milletvekillerinden Yasin Hatipoğlu da "Sen hakkını helal et" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Erbakan'ın cenazesini taşıyan uçak, saat 09.10 dolayında İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

Uçak indiği sırada Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz ile damadı Mehmet Altınöz'ün, İstanbul'da kendilerini karşılayanlarla sarıldıkları sırada duygulandıkları görüldü.