AK Partili İpek: Birkaç şehir dışında bütün illerde birinci partiyiz

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek, Ege bölgesindeki birkaç şehir dışında tüm illerde birinci parti olduklarını söyledi.

"3 BİN 500 ÜST YÖNETİCİ PARTİ İÇİ EĞİTİME TABİ TUTULDU"
Akdeniz sahillerindeki illerde birinci parti olduklarını kaydeden İpek, bugün seçim yapılsa oylarının yüzde 46,7 olacağını dile getirdi. İpek, yapılan anket sonuçlarına göre birkaç il dışında Türkiye genelinde birinci parti olduklarını söyledi. Bu durumun kendilerini rehavete sürüklemediğini, aksine sorumluluklarını artırdığını ifade eden İpek, referandumdan bugüne kadar 81 il ve 957 ilçeyi kapsayacak şekilde 19 il merkezinde teşkilat mensuplarının eğitimine yönelik çalışma gerçekleştirdiklerini anlattı. Seçim çalışmalarını sahada yürütecek 3 bin 500 üst yöneticinin parti içi eğitime tabi tutulduğunu söyleyen İpek, yaklaşık 177 bin sandık için bir asıl, bir yedek sandık kurulu üyesi ile iki müşahit belirlediklerini ifade etti.

Alanya’daki toplantı sonrasında seçim sürecinde görev alacak teşkilat mensuplarının eğitimlerine başlayacaklarını kaydeden İpek, "Böylece il ve ilçe seçim koordinasyon merkezlerimiz, mahalle ve sandık görevlilerimizle birlikte yaklaşık bir milyon 350 bin teşkilat mensubumuz, yani seçim kadromuz, göreve hazır hale gelmiş olacaktır. Burada yaptığımız çalışmalardan sonra bu kadro seçime kadar genel merkezimizin öngördüğü program doğrultusunda sandık esaslı çalışma yöntemiyle doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar tüm Türkiye’de 50 milyon seçmenimizi tek tek ziyaret edecek." diye konuştu.

Toplantıya, Seçim İşleri Başkan Yardımcıları Nurdan Şanlı, Kerim Özkul, Ahmet Aydın, Nurettin Akman, Halide İncekara, Ayhan Üstün, Genel Merkez Seçim Koordinasyonu Merkezi Başkanı Mustafa Ataş ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Doğan Kubat katıldı.