Çalışan Kadınlar İçin Hafta Sonu Kur’an Kursu Açıldı

Tekirdağ`ın Malkara ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Çalışan Bayanları Kur`an ile Buluşturma Projesi’ kapsamında kamu ve özel sektör çalışanlarına yönelik Kur`an kursu açıldı.

Malkara Müftülüğü tarafından açılan hafta sonu kurslarıyla, Kur`an-Kerim okumasını bilmeyen ya da mesai saatleri içerisindeki kurslara gelemeyen kamu ve özel sektör çalışanı kadınlara eğitim verilmesi amaçlanıyor.

İlk olarak Gazi Süleyman Paşa Camii Kız Kur’an Kursu’nda kasım ayı sonu itibariyle başlayan kurslar, cumartesi günleri 13.00 – 17.00 saatleri arasında 9 hafta sürecek. Balabancık Kız Kur’an Kursu öğretmeni Feyza Seçkin tarafından verilen toplam 54 saatlik kursun sonunda çalışan kadınların Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun olarak okumayı öğrenmeleri hedefleniyor.


RESMİ VE ÖZEL KURUMLAR ZİYARET EDİLDİ
Kurs öncesi çalışan kadınların Kur’an-ı Kerim`i okuma imkânından yararlanmasını sağlamak amacıyla Malkara Müftülüğü organizasyonunda; İlçe Vaizi Meryem Dalgıç başkanlığındaki Balabancık Kız Kuran Kursu öğretmeni Feyza Seçkin, Merkez Bademlik Camii Kız Kur’an Kursu öğretmeni Ayşe Borazan ve Merkez Hacı Leman Camii Kız Kur’an Kursu öğretmeni Feray Köse`den oluşan ekip tarafından ilçedeki resmi ve özel kurumlar ile bankalarda çalışan kadın memurlar ziyaret edildi.
Kursa devam eden kadınlar da kendilerini Kur’an öğrenmeye teşvik ettikleri için İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, vaiz Meryem Dalgıç ve kurs öğretmenlerine teşekkür etti.