Pepsico Yiyecek Türkiye Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir:

16.

12.2011 - PepsiCo Yiyecek Türkiye Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir, 3 yıl öncesine kadar şirketin herhangi bir sosyal medya yatırımı bulunmazken, bugün milyon dolarla ölçülen yatırımlar yapmaya başladıklarını ve şirket içinde dijital ekip oluşturduklarını belirtti.

Çilingir, 2011 yılına ilişkin yaptığı açıklamada, başarılı bir yılı geride bıraktıklarını, ARGE çalışmaları sonucunda ortaya çıkan yeni ürünlerin, hedefleri gerçekleştirmelerine katkı sağladığını vurguladı.

Rocco Sıkı Sakız ile pazar payı hedefini 2 katına çıkardıklarını ve bu kategoride 2011`in Ekim ayına kadar 2010`un aynı dönemine göre yüzde 11`lik büyüme sağladıklarını belirten Çilingir, zeytinyağı ile üretilen Lay`s Zeytinyağlı tanıtımıyla Lay`s markasının tonajının yüzde 60 oranında büyüdüğünü, Ruffles ile Burger King`le işbirliğine imza attıklarını, işbirliği sonucunda Ruffles markasının anahtar performans göstergelerinde artışlar yaşandığını kaydetti.

Doritos Akademi isimli sosyal medya kampanyasının yaratılmasına ilham veren Doritos Fritos ürününde iyi bir tanıtım yaptıklarını ve 3 ay dolmamasına rağmen 3 aylık hedef tonajının yüzde 70 üzerine çıktıklarını ifade eden Çilingir, sosyal mecrada sürekli yer almanın PepsiCo Yiyecek`in bundan sonraki iletişim hedefleri için önem taşıdığını vurguladı.

Alpagut Çilingir, ``Bundan daha 3 yıl öncesine kadar şirketimizin herhangi bir sosyal medya yatırımı yokken, bugün milyon dolarla ölçülen yatırımlar yapmaya başladık. Şirketimiz içinde dijital ekibimizi oluşturduk`` dedi. Çilingir, 2010`da Ruffles, Rocco, Doritos ve Lay`s markaları için başlayan başarılı sosyal medya tecrübelerinin ardından bu yıl içinde hayata geçen Doritos Akademi projesi ile sosyal medyada PepsiCo Yiyecek Türkiye`nin ağırlığını artırdığını belirtti.

Dünyada olduğu gibi Türkiye`de de PepsiCo Yiyecek olarak eğlencelik atıştırmalıklar sunmanın yanı sıra, PepsiCo sistemi içerisinde oluşturulan ``fayda gözeten performans`` taahhütleri çerçevesinde portföylerini daha iyiye, daha sağlıklıya dönüştürmek için çalıştıklarını vurgulayan Çilingir, ürünlere ilişkin şu bilgileri verdi:``Cheetos ürünlerimizde sodyum miktarını yüzde 25 azalttık. Tüm Cheetos ürünlerinde yüzde 100 kanola yağı kullanıyoruz ve doymuş yağ oranını yüzde 80 azalttık. Cheetos mısır çerezimiz tamamen fırınlanarak üretiliyor. Lay`s ürünlerinde yüzde 100 hoso yağı kullanımı ile toplam doymuş yağ oranını yüzde 80 azalttık. Bu sene piyasaya sürdüğümüz Lay`s Zeytinyağlı ile yüzde 100 zeytinyağında pişirilen ilk cipsi üretmiş olduk.``(AND-MED-KAF)
Kaynak: AA