Somalililer, Kurban Bayramı`nı Ankara’da Hastanede Karşıladı (özel)

Başkent Mogadişu’da bombalı saldırı sonrası yaralanan Somalililer, Kurban Bayramı’na Ankara’da hastanede girdi.

Somalililer, Kurban Bayramı`nı Ankara’da Hastanede Karşıladı (özel)
Hayatta kalmanın sevincini, ailelerinden uzakta bayrama girmenin hüznünü yaşayan 16 Somalili, bundan sonraki bayramda ülkelerinde olmanın duasını yapıyor.
Türkiye bursu için sırada beklerken patlayan bombayla ağır yaralanan Somalililerin tedavisi Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde devam ediyor. Patlama sonrası vücutlarında kırık ve derin yanıklar oluşan Somalililer, hemen her gün cerrahi operasyon geçiriyor. 1’i kadın 16 Somalili, arefe günü hep birlikte bayrama hazırlandı. Somalililerin, dışarı çıkabilecek durumda olanları ve refakatçileri Kurban Bayramı sabahı namaz için camiye gitti. Cami sonrası kendilerini tedavi eden Türk doktorlar ve hemşirelerle bayramlaştıktan sonra kendi aralarında bayramlaşan Somalililer, her ne kadar Türk halkının şefkatiyle mutlu olsalar da ülkelerinden binlerce kilometre uzakta kalmanın üzüntüsünü yaşadı. `Vakit geçsin` diye hastane koridorlarında gezen Somalili yaralılar, odalarında sohbet ederek Somali’deki günlerini yad ediyorlar.

DOLU GÖZLERLE HARİTADAN ÜLKELERİNE BAKIYORLAR
Patlayan bomba kimisini eşinden, kimisini çocuğundan kimisini de babasından ayırmış. Muhammed Yusuf isimli Somalili, Türk hekimlerine minnettarlığını anlattıktan sonra bir sonraki bayramı Somali’de geçirmeyi temenni ediyor. Eşi Somali’de bulunan Hasan ise bayramda Türkiye’de olmaktan mutlu olduğunu ifade ediyor. En kısa zamanda eşine kavuşmak için dua ettiğini söyleyen Hasan, Türk doktorlara da çok dua ettiğini ifade ediyor.
Somalili yaralıların Kurban Bayramı`nı `bayram` gibi yaşayabilmesi için hastanede özel bir bilgisayar ayrıldı. Aileleriyle ve sevdikleriyle iletişim kurabilmeleri için kurulan bilgisayar hiç boş kalmıyor. Elleri kolları sargılar içindeki Somalili yaralılar, bilgisayardan dolu gözlerle Somali haritasına bakıyor. Bir de tedavi için bulundukları Türkiye’yi haritada inceliyorlar.

BAYRAMLIK AYAKKABI VE ELBİSE YARDIMI YAPILDI
Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde Kurban Bayramı’nı yaşayan Somalili yaralılar ve refakatçilerine yaşadıkları acıları unutturmak için her türlü destek veriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 16 yaralıya ve yanlarındaki akrabalarına ayakkabı ve elbise giydirdi. Yardımseverlerin aldığı bayramlık ayakkabı ve elbiselerini giyen Somalililerin gözlerinde, hüzünle karışık mutluluk okunuyor.