`allah`ın Sadık Kulu: Barla` Yarın Vizyona Giriyor

Türkiye`nin ilk uzun metrajlı animasyon filmi `Allahın Sadık Kulu: Barla` yarın vizyona giriyor.

Filmde Bediüzzaman Said Nursi`nin çileli hayatının en zorlu dönemlerinden biri olan 1927–1934 yılları arasındaki Barla hayatına bakan kısmı ele alınıyor.

`Motion capture` tekniğiyle Türkiye`nin ilk uzun metraj animasyon filmi olma özelliğini taşıyan "Allah`ın Sadık Kulu: Barla" filminin galası bu akşam TİM-Maslak Show Center`da yapılacak. Yapımcılığını Fatih Gök`ün, yönetmenliğini Esin Orhan`in yaptığı `Allah`ın Sadık Kulu: Barla` animasyon sinema filmi Ser Film yapımı olarak yarın Türkiye sinemalarına aralık ayında da dünya sinemalarında seyircisi ile buluşacak.
Filmde, Said Nursi’nin çileli hayatının en zorlu dönemlerinden biri olan 1927 – 1934 yılları arasındaki Barla hayatına bakan kısmı ele alınıyor. `Barla fedakarlarının, devrin sert esen rüzgarlarına karşı onurlu duruşları animasyon diliyle anlatılıyor. Yaşanmış hadiselerden hareketle, özellikle o günlerin hanım kahramanlarının da bu harekete katkıları anlatılıyor. Yokluklar içinde bile, inancın ve azmin nasıl destansı aksiyonlar ortaya koyabileceği gösteriliyor.