Balyoz soruşturmasında Ayim üyesi albaya takipsizlik

Balyoz soruşturması kapsamında tutuklama istenilen Askeri Yüksek İdari Mahkemesi (AYİM) İkinci Daire Başkanlığı Üyesi Kurmay Albay Osman Gündüz Bora Oğurlu hakkında takipsizlik kararı verildi.

Balyoz soruşturmasında Ayim üyesi albaya takipsizlik
Soruşturmada 66’sı tutuklu 143 şüphelinin yer aldığı üçüncü iddianame geçtiğimiz hafta mahkemeye gönderilmişti.

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube`de yapılan aramalarda ele geçirildiği iddia edilen ‘Balyoz planı’ ile ilgili belgeler kapsamında Kurmay Albay Osman Gündüz Bora Oğurlu’nun da adı geçiyordu. Belgelere göre Oğurlu, İstanbul ve Gölcük ekipleri arasında özel kurye olarak görevlendirilmişti. Bu belge üzerine Kurmay Albay Osman Gündüz Bora Oğurlu’nun 22 Ağustos 2011’de özel yetkili savcı Hüseyin Ayar tarafından ifadesi alındı. Oğurlu ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ancak mahkeme Oğurlu’yu serbest bıraktı.

Oğurlu bu tutuklama isteminden 3 gün sonra üçlü kararname ile Askeri Yüksek İdari Mahkemesi (AYİM) İkinci Daire Başkanlığı Üyeliğine atandı. Bu süreçte Oğurlu’nun avukatı Hakan Tunçkol savcılığa dilekçe vererek, müvekkili Oğurlu’nun yüksek mahkeme üyesi olduğunu ve sivil mahkemelerde yargılanamayacağını belirtti.

Geçtiğimiz hafta 66’sı tutuklu 143 şüpheli hakkında dava açan savcılık, Albay Osman Gündüz Bora Oğurlu hakkında takipsizlik kararı verdi. Savcılık kararına gerekçe olarak ise, “Şüpheli hakkında dava açılması için yeterli delil elde edilemediğini.” belirtti.