Depremzeler, Deprem Uzmanlarının Açıklamarını Dikkatle Takip Ediyor

Van`ın Erciş ilçesinde 7,2 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından vatandaşlar, deprem uzmanlarının açıklamalarını dikkatle izleyerek, temkinli olmaya çalışıyor.

Depremzeler, Deprem Uzmanlarının Açıklamarını Dikkatle Takip Ediyor
Dün Van ili genelinde toplam 89 artçı deprem medyan geldi. Meydana gelen artçı depremlerden 25 tanesi 3 üzerinde, 6 tanesi 4 şiddetindeydi. Bugün belirgin bir şekilde düşen artçı deprem 47 sayısı oldu. Meydana gelen depremlerden 4 tanesi 3 üzerindeyken 1 tanesi 4 şiddetinde gerçekleşti. Van`da 3 ve 4 şiddetindeki depremlerin 1 gün içerisinde azalması vatandaşları tedirgin etti. Vatandaşlar, 3 ve 4 şiddetindeki depremlerin azalmasını, büyük bir depremin habercisi olarak yorumluyor

Van`da meydana gelen 7.2 depremin öncesi hiçbir artçı olmadığı gibi 5.6 şiddetindeki deprem öncesi artçıların olmadığı için büyük bir deprem olabileceği korkusu içerisinde bekleyen vatandaşlardan Ahmet Çelebi, "Bugün hiç deprem olmadı, yetkililerin bu konuda bizi bilgilendirmesini bekliyoruz. Vatandaş, depremlerin durmasından dolayı endişeli. Büyük deprem olabileceğini söyleyen Ahmet Mete Işıkara`nın bu depremlerin durmasını değerlendirmesini ve bizi bilgilendirmesini istiyoruz. Herkes dışarıda çadırda, şuanda dışarıda hava eksi 10 derecedir. Daha önceki 5.6 şiddetindeki depremde de bu günkü gibi sabahtan akşama kadar hiç deprem olmadı denilebilir. Ufak birkaç deprem meydana geldi ardından akşam büyük deprem oldu.Bu günde aynen öyle sabahtan beri iki veya üç deprem oldu onun dışında deprem olmadı" şeklinde tedirginliklerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA