Şereflikoçhisar Belediye Meclisi’nde Yurt Tartışması

Özel bir şirket tarafından yapılması düşünülen öğrenci yurdu, Şereflikoçhisar Belediye Meclisi’nde tartışma konusu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis üyelerinin karşı çıktığı yurt arsası, oy çokluğu ile kabul edilerek özel eğitim alanı olarak paftaya işlendi.

Karandere Eğitim Hizmetleri AŞ’nin Şereflikoçhisar’da açmayı düşündüğü 100 kişilik öğrenci yurdu arsasının özel eğitim alanı olarak paftaya işlenmesi için yaptığı başvuru Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısında görüşüldü. Söz konusu arsanın paftaya işlenmesi için görüşülen gündem maddesi CHP’li meclis üyeleri Mehmet Yücel ve Kemal Sezginer’in tepkisine sebep oldu. Gündem maddesi üzerine söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yücel, dışarıdan gelip burada yurt inşa etmek isteyen kişilerin niyetlerine bir anlam veremediklerini ve bu işin altında bölücülük ve yıkıcılık olduğunu söyledi. Yücel`in bu açıklaması diğer meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Yapılacak olan yurdun hem dine hem de laikliğe ders düşeceğini savunan Yücel’e Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ da tepki gösterdi. Başkanı Altuğ, Şereflikoçhisar’da öğrenci yurdu açılmasının gurur verici olduğunu ve buna her kesimin destek olması gerektiğini söyledi. Eğitimin hiçbir zaman siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirten Altuğ, "Güneş balçıkla sıvanmaz. Artık herkes gerçeği görmeli. Bir Alman, bir Fransız gelip buralarda rahatlıkla okul ve yurt açabiliyorsa, bırakın Türkler de açsın. Karşı çıkanlar siz de gelin açın, size de müsaade edelim. Laiklik bütün herkesi, her görüşü kabullenmektir. Kaldı ki bütün okullar ve yurtlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetleniyor. İllegal bir yapılanma olamaz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından oylamaya sunulan yurt arsası oy birliği ile kabul edilerek özel eğitim alanı olarak paftaya işlendi.
Karandere Eğitim Hizmetleri AŞ’nin yapacağı yurt binası 50 lise ve 50 yüksek okul öğrencisi olmak üzere 100 kişilik olacak. Yurt, Aksaray Üniversitesi’nin (AÜ) önümüzdeki yıl açacağı 4 yıllık Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nun öğrenci kabulüne yetiştirilecek.
Şirketin 20 yıldan beri Şereflikoçhisar`da eğitim alanında faaliyetlerde bulunduğu ve şirket ortaklarınında Şereflikoçhisarlı olduğu bildirildi.