(özel Haber) Kadınlar Bordo Berelerini Takıp Askere Gitmek İstedi

Nevşehir`de oğulları Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nin çeşitli askeri birliklerinde görev yapan 5 kadın, silah altına alınmak için Nevşehir Askerlik Şubesi Başkanlığına dilekçe ile başvuruda bulundu.

Nevşehir kent merkezi ile merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde yaşayan ve oğulları Güneydoğu`nun farklı bölgelerinde halen askerlik görevini sürdüren Songül Teke (51) , Menekşe Yücebilgili (62) , Elif Bozlak (46) ,Canan Karslı (45) ve Hatice Teke (61), son terör olayları nedeniyle silah altına alınmalarını istedikleri dilekçeyi Nevşehir Askerlik Şube Başkanlığına verdi. Başlarına taktıkları bordo berelerle Nevşehir Askerlik Şubesi`ne gelen kadınlar, dilekçelerini teslim etmeden önce şube önünde askerselamı vererek fotoğraf çektirdi.

Oğlunun Hakkari Çukurca`da görev yaptığını söyleyen Elif Bozlak, "İçimin nasıl yandığını tarif edemem. Oğlum orada görev yaparken ben her gün ölüyorum. Şehit düşen yavrularımız bizleri derinden üzdü. Ben de askere gidip onların yerine görev yapmak istiyorum" dedi.

Oğlunun terhisine 3 ay kaldığını belirten Canan Karslı ise, Doğu`da askerlik yapmayı çok istediğini söyledi. Karslı, "Oğlum ve yeğenim askerde. Beni de alsınlar ama Doğu`ya versinler. Ben de seve seve bu vatan için canımı vermeye hazırım" diye konuştu

Kadınlar daha sonra Nevşehir Askerlik Şube Başkanlığına dilekçelerini teslim etti.
Kaynak: İHA