Gümüşhane’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de 2011 yılında kamu kuruluşlarının 1 milyar 163 milyon 438 bin TL proje tutarlı işi bulunduğu belirtildi.

Gümüşhane’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane’de 2011 yılı 4. İl Koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Dr. Yusuf Mayda, Vali Yardımcısı Armağan Önal, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Vali Dr. Yusuf Mayda, burada yaptığı konuşmada, kendisinin ilk İl Koordinasyon kurulu toplantısı olması hasebiyle bazı genel prensipler ve çalışma şekillerini açıkladı. Mayda, kamu hizmetinde etkinlik ve etkililik anlayışının son zamanlarda yerleşmeye başladığını belirterek, “Etkinlik zamanında işlerin yapılması, etkililik te yapılan hizmetlerin sürekliliğinin sağlanması, yapılma amacına uygun bir şekilde işlev ifade etmesi anlamına geliyor. Biz orta büyüklükte bir iliz. İl içerisindeki çalışmalar gerçekleştirilirken beklentimiz, normal bürokratik kalıplar dışında, birim amirlerinin birbirleri ile irtibata geçerek doğrudan işi takip etmeleri, bürokratik işlemlerinin de sonradan peşinden gelmesi, malzemelerin tamamlanması anlamında değerlendiriyoruz. Bu amaçla ilde vali, vali yardımcısı, kaymakam ve birim amirleri bu duyarlılığı sonuna kadar götürecekler. Bir hizmet yapılacağı zaman iki birim arasında koordinasyon gerekiyorsa o koordinasyonu kendi aralarında gerçekleştirecekler, aşamadıkları konularda bizimle irtibata geçecekler. Biz bu konuda ne yapılması gerekiyorsa, değerlendirip gereğini yapacağız. Amacımız, ilimize zamanında ve gerektiği şekilde hizmet üretmek. Dolayısıyla özellikle birim yöneticilerinden talebimiz, bu tür konularda iş takip edilirken öncelikle kendi özel işleri gibi birebir takip etmeleri ve sonuca ulaşmaları. Dolayısıyla ‘yazıyı yazdık falan daireden cevabını bekliyoruz’ gibi mazeretleri bundan sonra kabul etmeyeceğiz. Bunlar mazeret değil. Başarının yerini hiçbir mazeret tutmuyor. İyi niyetle bu işlerin takibini bekleyeceğiz” dedi.

Gümüşhane’de ki kamu yatırımları hakkında bilgi veren Mayda, 2011 yılında, Kamu Kuruluşlarının 1 milyar 163 milyon 438 bin TL proje tutarlı işi bulunduğunu ve öngörülen ödenek miktarının 97 milyon 718 bin TL, dönem sonu harcamasının ise 61 milyon 509 bin TL olduğunu belirterek, nakdi gerçekleşme oranının yüzde 63, ortalama fiziki gerçekleşme oranının ise yüzde 85 olduğunu söyledi.Kuruluşlar bazında en fazla yatırım harcamasının 24 milyon 282 bin TL ile Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tarafından, 14 milyon 201 bin TL ile DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ve 10 milyon 270 bin TL ile Gümüşhane Üniversitesi tarafından yapıldığını kaydeden Vali Mayda, sektörler bazında ise en fazla 26 milyon 513 bin TL ile ulaştırma sektöründe ve 14 milyon 250 bin TL ile tarım sektöründe oluştuğunu belirtti.Vali Mayda’nın ardından yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri kurul üyelerine birimleri ile ilgili bilgi aktardı. Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürü Recep Çıtır, 1000 bin günde 1000 gölet hamlesi kapsamında bölgedeki iller arasında en fazla göletin Gümüşhane’ye yapılacağını belirterek bu bağlamda 15 adet göletin planlama ihalesinin yapıldığını ve 2012 yılında peyderpey inşaatlarının başlayacağını kaydetti.Sadak Barajı hakkında da bilgi veren Çıtır, 115 milyon 889 bin TL proje bedelli baraj inşaatının yüzde 35 seviyelerine geldiğini ve 2013 yılında bitirileceğini söyledi. Çıtır, Gümüşhane’nin içme suyu sorununu çözecek olan Bahçecik barajında su ölçümlerinin 2010 yılında başladığını, 2 yıl sürecek ölçümlerin ardından 2012 yılında proje ihalesine çıkılacağını kaydetti.

Karayolları 10.Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil de konuşmasında Trabzon-Aşkale Bölünmüş Yol projesi kapsamında Zigana Dağı’nın eteklerinden itibaren çalışmaların hızlı bir şekilde başladığını söyledi. Yeşil, yol projesi kapsamında 5 ayrı tünelde çalışmanın devam ettiğini ve tünellerin günde 18 metre mesafe aldıklarını belirterek, kış mevsiminde de ara vermeden bölünmüş yol çalışmalarının devam edeceğini söyledi.Gümüşhane Çevre Yolunun şehrin kuzeyinden geçeceğini, projenin harita alım çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Yeşil, yaklaşık 10 kilometrelik kesimin çevre yolu olarak ihale edileceğini belirterek “Gümüşhane’ye en çok katma değer getirecek bir proje olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. En kısa zamanda da proje çalışması tamamlandıktan sonra yapım sürecine geçilecektir” dedi

Zigana Tüneli hakkında da bilgi veren Yeşil, projenin DPT proje yatırım programına girdiğini, ihalenin ilk aşamasının geçildiğini söyledi

Kaynak: İHA