Baro Başkanları Yeni Anayasa Çalışmalarını Destekliyor

Ege ve Marmara Baro Başkanları Toplantısı, Aydın`ın Kuşadası ilçesinde başladı.

Aralarında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Cengiz Tuğral, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve Ankara Baro Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun da bulunduğu 18 baro başkan ve yönetim kurulu üyeleri, dört gündem maddesiyle toplandı.

Açılış konuşmasını yapan Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, yeni anayasa çalışmalarını desteklediklerini söyledi. Germen, “Ülkemizde 83 kere değiştirildiği söylenen 1982 Anayasası`nın tümden değiştirilmesi gündemde. Siyasi partiler arasında görüşmeler başlamıştır. Buna hiçbir baro, hukukçu ve avukatın karşı çıkması mümkün değildir. Anayasa`nın değiştirilmesiyle ilgili temel görevlilerden biri de anayasa hukukçuları kadar baro başkanları, yani avukatlardır. Geçmişte baro başkanlarının iki kez hazırlattığı bir taslak vardır. Avukatların, anayasa çalışmalarında yargı bölümünde yer alması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Bir günlük toplantıda Avukatlık Kanunu`nda yapılması düşünülen temel değişiklikler, ceza kanunlarında gereken değişiklikler, Anayasa’da savunmanın önemi ve yeri, Türkiye’deki hukuk uygulamalarında savunmanın önemi ve yeri konuları görüşülecek. Toplantı bittikten sonra ortak bir bildiri yayımlanacak.