Hersekzade Ahmet Paşa Camii'nin 500. kuruluş yıldönümü kutlanacak

Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan tarihi Hersekzade Ahmet Paşa Camii'nin 500. kuruluş yıldönümü nedeniyle 15 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilecek

Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan tarihi Hersekzade Ahmet Paşa Camii'nin 500. kuruluş yıldönümü nedeniyle 15 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilecek kutlama etkinlikleri programı belli oldu.

Programa göre, 15 Nisan 2011 Cuma günü, Ahmet Yenice İlköğretim Okulu Sevim Yenice Kültür Merkezi Fuaye Salonu'nda Hersekzade Ahmet Paşa Camii'nin eski ve şimdiki durumunu gösteren fotoğraf ile camiye ait belge ve dokümanların yer aldığı sergi açılacak. Sergini açılışı saat 09.30'da başlayacak. Aynı gün, Sevim Yenice Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda da Hersekzade Ahmet Paşa Camii ile ilgili 2 oturumlu sempozyum düzenlenecek. İlk oturum 10.00-12.00, ikinci oturum ise 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Sempozyuma konuşmacı olarak Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler, Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Trakolog Prof.Dr. Engin Beksaç, Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç Dr. İbrahim Sezgin, Tarihçi Yazar Halil Delice, Araştırmacı Yazar Hakan Akıncı ve Amerikalı Araştırmacı-Yazar Prof. Heath Lowry katılacak.

Saat 12.00'de ise Sempozyuma ara verilip Hersekzade Ahmet Paşa Camii'nde Cuma Namazı kılınacak.

Namaz sonrasında ise camiye gelen cemaatin katılımı ile Keşan Müftülüğü tarafından cami bahçesinde yemek verilecek ve ardından Hersekzade Ahmet Paşa adına Mevlid-i Şerif okutulacak.