Van'da Yibo'ların Sorunların Ele Alındığı Eğitim Çalıştayı Yapıldı

Van'da bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nın (YİBO) sorun ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı bir çalıştay yapıldı.

Gevaş İlçesi'nde bulunan Güzelkonak YİBO'da yapılan çalıştaya Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, İlköğretim Müfettişleri Teftiş kurulu Başkanı Aytekin Gündüver, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, ilçe milli eğitim müdürleri YİBO'ların Koordinatörü Abdulbaki Aydın ve okul müdürleri katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Van'ın en çok YİBO'su olan illerden biri olduğunu belirterek, "YİBO'lar 24 saat çocukların bizim elimizde olduğu ve her türlü ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığı yerlerdir. Bu nedenle bu kadar emek ve masraf yapılan bir okuldan alacağımız çıktı da daha fazla olmalıdır. Eğer bu kadar emeğe rağmen, bu okullarımızdan iyi çıktı alamıyorsak kendimizi sorgulamamız gerekir. YİBO'ların sosyal ve kültürel alanlarda başarıları var. Ama bu başarıları öğretime de yansıtmamız lazım. Bu anlamda varsa önerileriniz, paylaşalım. Mesela bazı YİBO'lar hizmetini tamamlamıştır. Bu YİBO'ları başka ihtiyaç olan okullara çevirebiliriz. Bazı YİBO'ları Anadolu veya meslek liselerine çevirebiliriz. Bu çalıştayda Van'ın eğitimine katkı sağlayacak her türlü fikre açığız. Umuyorum ki, bu çalıştay YİBO'ların başarısı için bir başlangıç olur" dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, ise çalıştayda alınan kararların 5 Ocak'ta Van'a gelecek olan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ve genel müdürlerine sunulacağını belirterek, "Bu çalıştayda YİBO'ların tüm sorunlarını masaya yatırmak istiyoruz. Çünkü YİBO'lara ciddi yatırımlar yapılıyor ve ödenekler ayrılıyor. Peki yapılan bu kadar yatırımın sonucunda beklentilerimiz karşılanıyor mu? Bu çalıştayda buna cevap aramaya çalışacağız. YİBO'ların kalitesi artarsa, herkes çocuğunu seve seve bu okullara gönderecektir. YİBO'lar en başarılı öğrencilerin okuduğu okullar olmalı" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından YİBO Koordinatörlüğü tarafından YİBO'ların sorunları ve çözüm yollarını içeren rapor, maddeler halinde incelendi.
Çalıştay sonunda hazırlanan rapor 5 Ocak 2011 tarihinde Van'a gelecek olan Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine sunulacağı kaydedildi.