Kaymakam Niyazi'den Eğitime Büyük Önem

Ağrı'nın Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, kangren haline gelmiş sorunların ancak eğitimle çözülebileceğini belirterek, bunun için başta Patnoslu iş adamları ve eğitime gönül vermiş hayırsever insanlardan destek beklediklerini ifade etti

Ağrı'nın Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, kangren haline gelmiş sorunların ancak eğitimle çözülebileceğini belirterek, bunun için başta Patnoslu iş adamları ve eğitime gönül vermiş hayırsever insanlardan destek beklediklerini ifade etti.
Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Niyazi, Patnos'ta eğitimi daha üst sıralara çıkarmak için herkesten destek ve fedakarlık beklediklerinin kaydetti. Niyazi, çocukların suça karışmasının önlenmesi ya da suça karışan çocukların topluma yeniden kazandırılması için eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Kaymamak Niyazi, ''Biz eğitimde başarı için herkesin taşın altına elini koymasını isterken, buna önce kendimizden başlamamız ve ciddi anlamda özveride bulunmamız gerekiyor. Artık bizler Patnos'un LYS veya SBS'de en alt sıralarda olmasını istemiyoruz. Bundan sonra ciddi bir şekilde bizimde sahaya inmemizin gerektiğine inandım. Bu nedenle önce ben taşın altına elimi koymaya karar verdim. Belki benim bu durumumu gören başkaları da üzerine düşeni yapmaya çalışacak'' diye konuştu.
Sivil toplum kuruluşlardan ve eğitim gönüllülerden destek ve katkı beklediklerini ifade eden Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi, amaçlarının ilçedeki öğrencilerin LYS ve SBS'deki başarısını artırmayı hedeflediklerini belirtti. İlçede ücretsiz dershane açmayı düşündüklerini dile getiren Niyazi, dershaneye gidemeyen zeki, çalışkan ve ihtiyaç sahibi öğrencileri de özel dershanelere kaydedeceklerini söyledi. Değişik sebeplerle okula gönderilmeyen gerek kız gerekse erkek öğrencileri okula kazandırmak için başta kendisi olmak üzere tüm eğitimcilerle birlikte yoğun çaba göstereceklerini ifade eden Kaymakam Niyazi, eğitim toplantılarının bundan sonra her ay yapılacağını ve uygulamanın takip edileceğini ifade etti. "Eğitimde Sıfır Mazeret Başarı İçin Yüzde 100 Gayret" diyen Niyazi, öğrencilerin başarı grafiklerini sürekli yükseltilmesi için kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Niyazi, ''Bütün bu çalışmalarla sınavlarda, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda çok daha büyük başarılar elde etmeyi hedefliyoruz. Patnos'un eğitimi için her türlü fikre ve yeni projelere de daima hazırız ve bunun için birçok insanla fikir alışverişinde bulunacağız'' şeklinde konuştu.