İngiltere Papa'nın Ziyaretine Hazırlanıyor

İngiltere Papa 16. Benedict'in yapacağı ziyarete hazırlanırken, bu ziyaret için özel olarak tasarlanmış resmi ürünler internet üzerinden satışa çıktı.

18 yıl aradan sonra ilk defa İngiltere'ye resmi ziyaret düzenleyecek Papa için İngiltere'de hazırlıklar sürerken papalık hediyelik eşyaları ve ürünleri internet üzerinden satışa çıktı. Bu ürünler İngiltere, İskoçya ve Galler Katolik Piskoposlar Kurulu tarafından resmi satıcı olarak tayin edilen IVS Gruop tarafından satılıyor. papalvisitstore.com adresinden satışa çıkan ürünler arasında üzerinde 'Papa'nın İngiltere ziyareti 2010' yazılı fincanlar, haç, tespih, kutsal kartpostallar, tabaklar, gömlekler ile
papalık flaması bulunan anahtarlık, beysbol şapkası, Swarovski bileziği, mumlar ve tişörtler bulunuyor. Üzerinde Papa 16. Benedict'in resmi bulunan siyah ve beyaz renklerdeki tişörtler ise en fazla rağbet edilen ürünler arasında bulunuyor. Bu tişörtlerin fiyatı 15 ila 20 Sterlin arasında değişiyor.
IVS Group'un proje müdürü Matt Hasall İHA'ya yaptığı açıklamada halka evlerine alabilecekleri hatıra eşyası sattıklarını söyledi. Satıştan elde edilecek gelirin papalık ziyaretinin yararına olacağını da belirten Hasall, "Online mağazamıza farklı kesimlerin büyük ilgisi var ve aynı zamanda birkaç hafta içinde hacıların da buradan alışveriş yapmasını bekliyoruz" dedi.
16-19 Eylül tarihlerinde İngiltere'ye ziyaret düzenleyecek Papa 16. Benedict Londra, Birmingham, Edinburgh ve Glasgow kentlerini ziyaret edecek.