Milletvekili Erdoğan'ın Referandum Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 12 Eylül'de aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olmaya, grev hakkının önündeki engellerin kaldırılmasına, memurlara toplu sözleşme hakkının verilmesine "Evet" diyeceklerini söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 12 Eylül'de aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olmaya, grev hakkının önündeki engellerin kaldırılmasına, memurlara toplu sözleşme hakkının verilmesine "Evet" diyeceklerini söyledi.
Anayasa değişiklik paketinin içeriğinden bahseden Erdoğan, "Bölgesinde ve tüm dünyada güçlü, demokratik çağdaş bir ülke olmayı hedefleyen Türkiye, tıkanan anayasadan kurtulup yerine yeni düzenlenmiş anayasa getirerek demokratik hakların arttırtmasına imkan tanımaktadır" dedi.
"Bu amaçla mevcut anayasada aynı iş alanında birden fazla sendikaya üye olunmasına hak tanımayan madde değiştirilerek, 13 Eylül sabahında yeni düzenlenen anayasa ile çalışanlara birden fazla sendikaya üye olma hakkı tanınacaktır" diyen Erdoğan, "Yine çalışma hayatı ile ilgili iyileştirme paketinde çağdaş demokratik toplumlarda çalışma hayatını düzenleyen ve genel kabul gören evrensel ilkelerle uyuşmayan grev hakkına getirilen anayasal engeller kaldırılmıştır. Sendikal hakların güçlendirilmesi amacıyla
grev esnasında oluşan zararlardan sendikanın sorumlu olacağına dair hüküm kaldırılmıştır. Böylece sendikalara daha rahat bir şekilde grev kararı alma imkanı getirilmiştir. Milyonlarca memurumuza ve emeklimize toplu sözleşme hakları tanınacak" diye konuştu.
Anayasanın mevcut maddesine göre kamuda çalışan memurların toplu sözleşme hakkı ve toplu görüşme hakkının bulunmadığını savunan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Toplu görüşme uygulamasında son sözü Bakanlar Kurulu söylemekte olup, memurlar Bakanlar Kurulu kararına uymak zorunda kalmışlardır. Yeni anayasa değişiklik paketinde öncelikli toplu sözleşme hakkı getirilmiş anlaşmazlık halinde son söz, memurlarının temsilcilerinin de içinde bulunduğu kamu görevlileri hakem kuruluna verilmiştir. Böylelikle bakanlar kurulunun son söz söyleme yetkisi kaldırılmıştır. Yapılan bu değişiklikler ile işçilerin, memurların, sendikaların ve sivil toplum Kuruluşlarının dile
getirdiği çalışma hayatı ile ilgili düzenlemeler de gerçekleştirilmiş olmaktadır."
Köy köy, mahalle mahalle gezerek referandum hakkında halkı aydınlatan Mehmet Erdoğan, 13 Eylül sabahında Gaziantep'ten doğacak güneşin tüm Türkiye'yi aydınlatacağını vatandaşların birçok hakka sahip olacaklarını ülkede yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti.