Botaş'ın Sanayicilerin Hesaplarına El Koyması Meclise Taşınıyor

Botaş'ın 2004-2006 yıllarında yaşanan karışıklık yüzünden DOSABSİAD'a 22 milyon lira borç çıkarması, yeni fen lisesi yatırımının askıya alınmasına yol açtı

Botaş'ın 2004-2006 yıllarında yaşanan karışıklık yüzünden DOSABSİAD'a 22 milyon lira borç çıkarması, yeni fen lisesi yatırımının askıya alınmasına yol açtı. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ın ziyaretinde konuyu gündeme getiren DOSABSİAD Başkanı Ceyhun Özüm mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Yalçın ise konuyu meclise taşıyacaklarını bildirdi.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD), AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve Osmangazi İlçe Yönetimini ağırladı. Sanayicilerin BOTAŞ ile yaşadığı sıkıntıların ana gündem maddesi olduğu toplantıda, genel ekonomik konular da ele alındı.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki DOSABSİAD merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan DOSABSİAD Başkanı Ceyhun Özüm, bir taraftan 8,5 milyon liraya Bursa'ya ikinci fen lisesi yatırımını gerçekleştirmeye çalıştıklarını, diğer taraftan bakıldığında ise, BOTAŞ'a olan 22 milyon lira civarındaki bir borç yüzünden hesaplarına el konulduğunu ifade etti.
Kent ile ilgili olumlu projelere imza atmayı düşünmelerine rağmen, BOTAŞ'ın gece operasyonu ile hesaplara el koymasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özüm, "2004-2006 yılları arasında taşıma fark bedeli diye bir durumdan kaynaklanan bir sıkıntı bu. O zamanlar 8 kuruştan taşınan gaz, aradan 5 sene sonra EPDK'nın açıklamasıyla 22 kuruş oluyor ve BOTAŞ'ta DOSAB'a dönüyor. DOSAB'ta bu durumda sanayiciye dönüyor. Ancak böyle bir rakamı bizim sanayiciye ifade etme gibi bir şansımız yok. Şu an itibariyle en büyük sıkıntımız bu" dedi.
"KONUYU MUTLAKA MECLİS'E TAŞIYACAĞIZ"
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da, bu konunun Meclis açıldığında mutlaka gündeme getirilmesi için çalışacaklarını dile getirildi. Diğer yandan sanayicinin sıkıntıları göz önüne alındığında, AK Parti olarak en fazla eleştiri aldıkları noktanın kur rejimi olduğunu altını çizen Yalçın, sanayicilerin ve işadamlarının yaptığı tüm değerlendirmeleri sonuna kadar dikkate aldıklarını söyledi.
Ekonomi konusunda son günlerin en tartışmalı konusu cari açığa da değinen Yalçın, "Maalesef ekonomik politikalarımızın dengesi cari açık verdiriyor bize. Daha yüksek büyüme elde edebilmek için cari açık veriyoruz ve bu cari açığı da finanse edebileceğimizi düşünüyoruz ve o dönemde sıcak para girdisinin çok olması da kuru aşağıya çekiyor. Böyle bir sorun da söz konusu" dedi.