Medvedev Larsson, Putin Ömer Hayyam okuyor

Rusya'da yapılan bir araştırmaya göre Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in çağdaş roman ve yabancı yazarları tercih ederken, Rusya Başbakanı Vladimir Pu

Rusya'da yapılan bir araştırmaya göre Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in çağdaş roman ve yabancı yazarları tercih ederken, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Rusya'nın tarihini yazan yazarlarını ve Ömer Hayyam'ın şiirlerini sevdiği ortaya çıktı.

Medvedev her entelektüel gibi okumayı seviyor. Ajansların yaptığı haberlerde Medvedev'in en son satın aldığı kitap Stieg Larsson'un 'Ejderha Dövmeli Kız' olduğu belirtiliyor. Başarılı ve tanınan roman yazarı Stieg Larsson'un bu kitabı şu ana kadar dünya genelinde 40 milyona yakın tırajla satıldı. Medvedev'in kitapları son günlerde edindiği iPad'ten okuduğu gelen bilgiler arasında.

Medvedev ayrıca Rus klasiklerini de tercih ettiği biliniyor. En sevdiği yazarların başında Çehov, Bunin ve Dostoyevski gibi isimler yer alıyor. Çağdaş yazarlar arasında ise Medvedev Rus yazarlardan Viktor Pelevin ve yabancı yazarlardan Japon yazar Haruki Murakami'yi tercih ediyor.

Putin'in ise daha çok tarih ve politika kitaplarını okumayı sevdiği biliniyor. Sergey Writte ve felsefeci İval İlyin'i okumayı seven Putin ara sıra konuşmalarında bu yazarların vecizelerini dile getiriyor. Yurtdışında ölen İvan Şmelev ve İval İlyin'in naaşlarının bir kaç yıl önce Rusya'ya taşınarak gömülmesinde, ve mezarlıklarının yapılmasında Putin şahsen maddi katkıda bulundu.

Putin'in ayrıca sesli-kitapları da dinlediği belirtiliyor. Komsomolskaya Pravda gazetesi bir haberinde Putin'in işten eve giderken arabada 'Rusya tarihi' adlı Vasili Kluçevski'nin sesli kitabını dinlediği ifade edildi.

Fars şair ve filozof Ömer Hayyam ise Putin'in en sevdiği şairler arasında yer alması dikkat çekici. Başbakanın ara sıra Hayyam'ı okurken şiirlerinden mısraları not etmeyi ihmal etmediği de biliniyor.