Kızılay Sarıkamış'da şehit aileleri ve gazilere iftar verdi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde şehit aileleri ve gaziler, Türk Kızılay'ı Sarıkamış Şube Başkanlığı'nın geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde bir aray

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde şehit aileleri ve gaziler, Türk Kızılay'ı Sarıkamış Şube Başkanlığı'nın geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kristal Kar Otel Restorant'ta verilen iftar yemeğinde konuşan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, iftar yemeği ile şehit aileleri ve gaziler ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. İlkokuldan başlayarak, ortaokul, lise ve üniversite de tarih okunduğunu ancak okunan şeylerin hayali, kitaplarda kaldığını vurgulayan Kaymakam Ermiş, "Ne zamanki 30 yaşında Çanakkale'yi gezdim ve ne zamanki Bursa da Osmangazi, Orhangazi türbelerini ziyaret ettim. O zaman şimşek çaktı ve tarihin gerçek olduğu kanısına vardım. Sarıkamış'ta gerçekten öyle bir yer, 90 bin şehidimizin olduğu bir yer. Tarihin artık kitaplarda değil, somutlaştığı ve her nereye baksak gördüğümüz bir yer. Böyle bir yerde siz canlarını ruhlarını seve seve bu vatanın birliği ve bütünlüğü için feda eden insanlarla bir arada olmak bizleri şereflendirdi. Kapımız sizlere sonuna kadar açık." diye konuştu.

Şehit babası Aslan Emeket de, her türlü sıkıntımızda desteklerinden dolayı Kızılay Sarıkamış Şubesi yetkililerine teşekkür etti.

Yemeğin ardından Kaymakam Ermiş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Belediye Başkanı İlhan Özbilen, şehit aileleri ve gazilerin sorunlarını dinleyip not aldı.