Beşiktaş HJK Helsinki maçı geniş özeti ve maçın gollerini izle

UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında Beşiktaş HJK Helsinki ile karşılaştı. Beşiktaş HJK Helsinki maçında 2-0 galibetle ayrıldı. Beşiktaş HJK Helsinki maçı geniş özeti ve Beşiktaş HJK Helsinki maçı gollerini buradan izleyebilirsiniz.

Beşiktaş HJK Helsinki maçı geniş özeti ve maçın gollerini izle
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş, Finlandiya ekibi HJK Helsinki'yi 2-0 mağlup etti ve rövanş maçı öncesinde önemli bir avantaj elde etti. BJK İnönü Stadı'nda oynanan ve ilk yarısı da siyah-beyazlıların 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelenin golleri 35. dakikada Hilbert ve 65. dakikada Quaresma'dan geldi.

Beşiktaş HJK Helsinki maçı geniş özeti ve maçın gollerini izle


Beşiktaş HJK Helsinki maçı geniş özeti ve maçının tüm kareleri izle


Beşiktaş baştan sona üstün oynadığı mücadelede iki gol attı, çok daha fazlasını ise kaçırdı. Siyah-beyazlılar Quaresma ve Guti önderliğinde şekilenen atakları ve taraftarının da desteğiyle rahat bir galibiyete uzandı. Beşiktaş'ın 5. dakikada Bobo ile bir kafa şutu da üst direkten döndü.

İki takım arasındaki rövanş karşılaşması 26 Ağustos Perşembe günü Finlandiya'da yapılacak.

AÇILIŞ GOLÜ HILBERT'TEN...
Kara Kartal, İnönü'de aradığı golü 35. dakikada Alman oyuncusu Hilbert ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Quaresma ayağının dışıyla kendine has ortasını yaptı, arka direkte Tabata kafayı vurdu, kale çizgisi önünde Hilbert kafayla topu tamamladı ve Beşiktaş aradığı golü buldu. 1-0.

Q7'DEN MÜTHİŞ BİR GOL...
Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, HJK Helsinki ağlarını muhteşem bir golle salladı. 65. dakikada gelişen atakta Quaresma kimsenin beklemediği bir anda kendi havalandırdığı topa sağ ayağıyla müthiş vurdu ve topu köşeden ağlara gönderdi. 2-0

KARTAL YÜKLENDİKÇE YÜKLENDİ...
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda, Beşiktaş ile Finlandiya'nın HJK Helsinki takımları arasında yapılan maçın ilk yarısını siyah-beyazlı ekip 1-0 önde bitirdi. Guti ve Quaresmalı kadrosuyla ilk kez BJK İnönü Stadı'na çıkan Beşiktaş, ilk dakikadan itibaren gol için yüklenmeye başladı. 5. dakikada Bobo'nun kafa vuruşunda üst direkten dönen topla önemli bir pozisyon yakalayan siyah-beyazlı takım, oyunu kendi alanında kabul eden rakibini Guti'nin ince pasları ve Quaresma'nın driplingleriyle açmaya çalıştı. Ancak HJK Helsinki pas trafiğini iyi kapatınca Beşiktaş, oyunu ceza alanı içine yığmasına rağmen pozisyon çıkaramadı.

Deplasman maçından rövanş için avantajlı bir skor elde etmek için çıkan Finlandiya temsilcisinin savunmanın arkasına atmaya çalıştığı sürpriz topları Zapotocny ve Ferrari toplayınca, Beşiktaş, hücumda beklendiği kadar olmasa da savunmada başarılı bir görüntü çizdi. Siyah-beyazlı ekip, usta ayaklarından beklediği hareketleri 35. dakikada buldu. Kendine has vuruşlarıyla taraftarın beğenisini kazanan Quaresma'nın sürüklediği ve yarattığı hücumda Beşiktaş, bu dakikada Hilbert'in kafa golüyle üstünlük golünü buldu. Beşiktaş, tamamen savunmayı düşünen HJK Helsinki karşısında ilk yarıyı da 1-0 önde tamamladı.

GUTI İNÖNÜ'YE ÇIKTI...
Beşiktaş'ın HJK Helsinki ile oynadığı UEFA Kupası play off turu ilk maçında, siyah-beyazlıların yeni transferi Guti Hernandez ilk kez BJK İnönü Stadı'nda resmi bir maçta taraftarların karşısına çıktı. Beşiktaş'taki ilk resmi maçına geçen hafta deplasmanda yapılan Bucaspor karşılaşmasında çıkan Guti, HJK Helsinki maçında ilk 11'de forma giyerek, İstanbul'da taraftarlarıyla ilk kez buluştu.

Siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesi Guti ve diğer futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

CENK İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI...
Beşiktaş'ta Hakan Arıkan'ın dün sakatlanması, Rüştü Reçber'in de sakatlığının sürmesi nedeniyle HJK Helsinki karşısında kaleyi yeni transfer Cenk Gönen korudu. Denizlispor'dan transfer edilen ve bugüne dek sadece Villerreal ile oynanan hazırlık maçında forma giyen Cenk, HJK Helsinki karşısında ilk resmi karşılaşmasına çıktı.

8 YABANCI FUTBOLCU İLK 11'DE...
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, HJK Helsinki karşısında 8 yabancı oyuncusuna ilk 11'de görev verdi. Guti, Quaresma, Zapotocny, Ferrari, Ernst, Tabata, Bobo ve Hilbert ilk 11'de oynarken, Türk futbolculardan da Cenk, İsmail ve Ekrem ilk 11'e girdi. Bu arada geçen haftaki Bucaspor maçında ilk 11'de oynayan Necip, İbrahim Üzülmez ve Nihat Kahveci yedek kulübesinde yer alırken, Erhan ile dün sakatlanan Hakan kadroya alınmadı.

Hakan ve Rüştü'nün yokluğunda A2 takımı kalecisi Umut Kaya kadroya dahil edildi. Yedek kulübesinde ayrıca Holosko, Ersan ve Nobre oturdu.

BOBO KAPTAN ÇIKTI...
Beşiktaş'ta kaptanlardan İbrahim Üzülmez ve Nobre'nin yedek, Delgado'nun kart cezalısı, İbrahim Toraman'ın da sakat olması nedeniyle sahaya kaptan olarak Bobo çıktı. Siyah-beyazlı taraftarlar, maç başlamadan kısa bir süre önce futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu ve ''şampiyon'' diye tempo tuttu.


91' +3 dakika uzatma ilave edildi.
90' Nihat'ın kullandığı kornerde Ferrari'nin kafa vuruşu auta gitti.
89' Beşiktaş tribünleri Quaresma'ya yoğun tezahürat yaptı.
86' Holosko'nun ceza alanı dışından şutu Wallen'den döndü.
84' Beşiktaş'ın 17, Helsinki'nin 1 şutu var.
83' Quaresma'nın yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruş farklı şekilde aut.
83' Beşiktaş'ta Bobo kenarda. Holosko oyunda.
79' Guti paslaraşak kullandı. Yapılan ortaya bir kez daha Hilbert gelişine vurdu ama yavaş bir şut. Top Wallen'da kaldı.
79' Guti'nin kullandığı kornere ön direkte Hilbert şutu çekti; savunmaya çarptı ve bir korner daha..
78' Hilbert'in pasında Bobo ceza alanı içinde şutunu çekti; ancak şutu savunmaya çarptı ve korner.
77' Beşiktaş orta alanda kontrolü elinden bırakmıyor.
75' Helsinki'de son değişiklik.. De Mattia kenarda, Karkkainen oyunda.
74' Guti'nin pasında Quaresma ceza alanı içine girdi; ancak Wallen açısını kapattı.. Quaresma yere ters düştü ve kısa süreli sakatlık yaşadı.
70' Beşiktaş'ta Tabata yerini Necip'e bıraktı.
69' Johannes Westö Helsinki'de kenarda. Parikka ise oyuna dahil oldu.
69' Dawda Bah'tan Makela'ya uzun bir pas; ama Zapotocny kademede.
68' İnönü Stadı ayağa kalktı, Quaresma'yı alkışlıyor.
67' Ceza alanı dışında topu önünde sektiren Quaresma, gelişine mükemmel vurdu ve Wallen'i mağlup etti!
67' Ricardo Quaresma'dan harika bir gol!
66' GOOLLL Quaresma
57' Ernst uzaklardan seken topa düzgün vurdu. Top kalenin üstünden dışarı gitti.
56' Bobo HJK Helsinki savunmasının arkasına sarktı. Tabata'nın pası güzeldi. Bobo kaleci ile karşı karşıya kalacaktı ama yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
55' Sol kanattan Quaresma ile tehlikeli geldi Beşiktaş. Ceza sahasına girdi Q7, top ceza yayının önündeki Tabata'ya açıldı. Brezilyalı yerde kaldı. Hakem devam diyor!
54' Helsinki kendi yarı alanına gömüldü. Beşiktaş atak hazırlığında. Yan paslar ile rakip savunmanın pozisyonunu bozmaya çalışıyor.
53' Beşiktaş taraftarının takımlarına olan desteği maç başından beri kesintisiz bir şekilde devam ediyor.
52' İnanılmaz! İnanılmaz! Beşiktaş gole çok yaklaştı. Tabata ceza yayının önünden çok sert vurdu. Top kaleci Wallen'den sekti. Ceza sahasının solunda Bobo çok uygun pozisyonda ayak içiyle yaptığı vuruşta çerçeveyi bulamadı.
51' HJK Helsinki tehlikeli geldi. Arka direkte Sorsa Cenk ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Cenk kurtardı ama öncesinde hakem ofsayt kararı verdi.
50' Beşiktaş kalesinde genç kaleci Cenk bugün rahat.
49' Quaresma'nın İsmail'e attığı arapasında genç futbolcu ofsaytta...
48' Makela'nın savunma arkasına attığı topta Westö ofsaytta yakalandı.
Evde, işte, yolda, tatilde... Spor dünyasındaki gelişmelerden mahrum kalmayın. Sporx.com'un zengin içeriği, Sporx'in mobil versiyonu olan m.sporx.com adresinden takip edin. Dilediğiniz yerde, dilediğiniz zamanda...
47' Guti'den Ekrem'e arapası ancak Ojala araya girdi.
46' Helsinki'de oyuncu değişikliği: Makela oyunda, Akseli Pelvas kenarda.
46' İkinci yarıya Beşiktaş başladı

İLK YARI SONA ERDİ

45' Hava topu mücadelesinde Akseli Pelvas ile çarpışan Ferrari'nin burnu kanadı.
44' Ekrem Dağ'ın sağ kanattan ortası herkesi aştı ve oyun alanını terketti.
43' İsmail Köybaşı'nın yerden ortası kaleye paralel gitti ve kimseye dokunmadı.
41' Quaresma'nın sol kanattan ortası herkesi aştı ve auta çıktı.
40' Sebastian Sorsa'nın sağ kanattan ortasını Zapotocny kesti.
39' Kaleci Cenk Gönen'e henüz tehlike oluşturacak bir top gelmedi.
36' Sol kanattan çizgiye inen Quaresma'nın ortasına Tabata kafayla vurdu. Yerden seken top kaleye yönelirken, çizgi üzerinde Hilbert kafayla dokundu ve meşin yuvarlak ağlara gitti.
35' GOOLLL Hilbert
34' İsmail Köybaşı sol kanattan gelmek istedi ama rakibine takıldı.
33' Hakem Ovidiu Alin Hategan su molası verdi.
32' Zapotocny de atağa destek verdi. Ceza alanı sağından sert şutu, yerden gitti ve Wallen'da kaldı.
26' Beşiktaş, Helsinki'nin kilidini henüz açamadı.
24' İsmail Köybaşı'nın ortasında Quaresma ceza alanı içine hareketlendi; ama Wallen çıktı ve topu aldı.
23' Ernst ceza alanı içinde vücut çalımıyla rakibini geçti. Sol ayağıyla yerden şutu Wallen'in ellerinde.
22' Bobo kendi yarı alanında çıkmak isterken Ojala'nın faulüne maruz kaldı.
21' Hilbert, hava topu mücadelesinde De Mattia'ya faul yaptı.
21' Topla oynama oranları: Beşiktaş %64, Helsinki %36
17' Hilbert'in ceza alanı sağından orta şut karışımı vuruşu Wallen'den döndü. Ardından Bobo'nun şutu savunmadan sekti. Quaresma'nın ceza yayı üzerinden gol denemesi ise başarısız oldu.
15' Beşiktaş ilk 15 dakikada Quaresma önderliğinde ataklar geliştirirken; Bobo'nun bir şutu direkten döndü.
14' Ricardo Quaresma'nın ceza alanı solundan yerden şutu auta gitti.
13' Dawda Bah'ın sol kanattan ortasında Ferrari kafayla tehlikeyi önledi.
12' Quaresma'nın ceza sahası içine yaptığı ortaya Guti'den önce Kansikas vurdu.
11' İsmail Köybaşı orta alanda Rafinha'ya faul yaptı.. İsmail hakemin bu kararını ise beğenmedi.
9' Tabata sol kanatta Quaresma'ya paralel bir pas attı; ama yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Schuster bu karar sonrası hakeme itiraz etti.
9' Akseli Pelvas savunma arkasına hareketlendi; ama öncesinde ofsayt.
8' Quaresma'nın ceza alanı solundan şutu savunmadan döndü.
6' De Mattia, Tabata'ya yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü.
6' Quaresma'nın ceza alanı içine ortasında savumanın sektirdiği topu Bobo kafayla kaleye gönderdi. meşin yuvarlak Wallen'i geçti; ancak direkten geri döndü.
5' İsmail Köybaşı sol kanattan orta yapmak istedi; ama Helsinki'li oyuncular müsade etmedi.
3' Orta alanda bir dakika içerisinde önce Guti, ardından Quaresma'ya sert fauller.. Hakem Helsinkili oyuncuları uyardı.
2' Siyah beyazlı taraftarlar takımına yoğun bir destek veriyor.
1' 90 dakika başladı! Temsilcimiz Beşiktaş'a başarılar.

BEŞİKTAŞ

Cenk
Zapotocny
Ferrari
Ekrem Dağ
İsmail Köybaşı
Hilbert
Guti
Ernst
Quaresma
Tabata
Bobo

HJK HELSINKI

Ville Wallén
Tuomas Kansikas
Peter Magnusson
Cheyne Fowler
Rafinha
Sebastian Sorsa
Johannes Westö
Akseli Pelvas
Dawda Bah
Juhani Ojala
William De Mattia