Ulusal Düzeyde Yapılan 8. Eğirdir Triatlon yarışlarına rekor katılım

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde ulusal düzeyde yapılan 8. triatlon yarışlarına Türkiye'nin 18 ilinden 130 sporcu katıldı.

Eğirdir Triatlon yarışmalar

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde ulusal düzeyde yapılan 8. triatlon yarışlarına Türkiye'nin 18 ilinden 130 sporcu katıldı.

Eğirdir Triatlon yarışmaları geçen yıllarda uluslararası düzeyde yapılırken ,bu yıl ulusal düzeye indirildi. Yarışmanın ulusal düzeye indirilmesi katılan sporcu sayısında düşüş olacağı sorularını beraberinde getirirken, beklenenin aksine yarışmaya katılım artı.

Yarışma öncesinde Eğirdir müsabakalarının bu yıl neden uluslararası düzeyde yapılmadığı gündeme geldi.

Uluslararası Federasyonunun, Eğirdir'in havalimanına uzak olması nedeniyle uluslararası kategoriden çıkardığına dikkatleri çeken Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, "Bu yıl Ekim ayında Alanya'da düzenlenecek uluslararası müsabakalara Uluslararası Federasyon Yönetim Kurulu da katılacak.Bu toplantıda Eğirdir'in yeniden uluslararası kimliğine kavuşması için Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile birlikte çaba harcayacağız ve inşallah olumlu sonuç alacağız." dedi.

Sporu ve sporcuları her zaman desteklediklerini belirten Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, "Eğirdir Triatlon'unun uluslar arası düzeyden ulusal düzeye indirilmesinde ne benim ne de başka bir kurumumuzun ihmali yoktur. Triatlon'un tekrar uluslar arası düzeyde yapılması konusunda her türlü girişimi ve fedakarlığı yapmaya hazırız." diye konuştu.

Eğirdir limanında yapılan yarışmaların startını Isparta Valisi Ali Haydar Öner, eşi Saadet Şen Öner'le birlikte verirken, musabakalar yıldızlar bayan ve erkek, gençler bayan ve erkek, büyükler bayan, erkek ve master dallarında gerçekleştirildi.

Yarışmalarda yıldız erkekler grubundan Gelibolusporlu Ali Mutlu tüm parkurları 34.12'lik zamanla tamamlayarak birinci olurken, Hikmet Dirik ikinci, Orçun Yılmaz üçüncülüğü elde etti. Yıldız Bayanlar grubunda yine Gelibolusporlu İlkay Polat 38.44'lik dereceyle birinci olurken, Yağmur Aydoğan ikinci, Yelbesu Büyükzongur üçüncü olmaya hak kazandı.

Müsabakaların ilk startını Isparta Valisi Ali Haydar Öner verirken, açılışa Isparta Milletvekilleri Sadi Bilgiç, Haydar Kemal Kurt ve Sait Dilek ile Eğiridir Dağ Komando Okulu Komutanı Tümgeneral Abdullah Barutçu, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile çok sayıda izleyici katıldı.