Vergisini düzenli ödeyen jeneratör firmasına onur belgesi
Enerji sektörünün öncü firmalarından Genpower, Ankara'da en fazla vergi ödeyen ilk 100 şirket arasına girdi. 2,5 milyon TL'lik vergiyle 78'inci sırada
Genpower'ın Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkezinde gerçekleştirilen törende Ankara Vergi Dairesi Başkanı Şinasi Candan, "Ülkemize vergilerini ödeyen kurum ve kuruluşları ziyaret geleneğimiz sürüyor. Genpower da 2.5 milyon liralık vergisiyle Ankara'da 78. sırada yer aldı. Şirketin yerli üretim ve ihracat atağı, Türkiye'nin bir gurur kaynağı haline gelmesini sağladı. Bu tür şirketlerin varlığı bizleri gururlandırıyor ve ümitlendiriyor." dedi.
Candan, temennilerinin Genpower'ın vergi ödemede Türkiye'de ilk sıralara kadar çıkması olduğunu kaydetti. Genpower Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uslu da firmalarının 35 senelik geçmişi olduğuna değinerek, hedeflerinin bir Türk markasının dünyaya daha da tanıtmak olduğunu söyledi.
Temelli'de kuracakları yeni fabrikaları sayesinde dünyanın en büyük jeneratör üretim tesisine sahip olacaklarını dile getiren Uslu, burada üretilen jeneratör motorlarının da yerli üretim olacağını belirtti.
Konuşmaların ardından Ankara Vergi Dairesi Başkanı Şinasi Candan, onur belgesini Murat Uslu'ya takdim etti. Daha sonra Candan, Genpower üretim tesisini gezerek bilgi aldı.
